Emelkedő bevételek mellett csökkent az SAP profitja

sapEmelkedő bevételek mellett csökkent a SAP német szoftvergyártó üzemi és adózott eredménye is az idei harmadik negyedévben.

A nemzetközi számviteli szabványok szerint (IFRS) készített beszámoló adatai szerint az előző év azonos időszakához képest nyolc százalékkal, 5 milliárd 375 millió euróra emelkedtek az SAP bevételei. A működési nyereség kilenc százalékkal 1 milliárd 103 millió euróra, az adózás előtti nyereség 18 százalékkal 1 milliárd 13 millió euróra, az adózott eredmény pedig 19 százalékkal 725 millió euróra csökkent. A non-IFRS számítás szerint az üzemi eredmény egy százalékkal 1 milliárd 638 millió euróra emelkedett, az adózott eredmény pedig hét százalékkal 1 milliárd 173 millió euróra esett.

Az IFRS-adatok szerint az idei első háromnegyed évben az SAP bevétele hat százalékkal 15 milliárd 339 millió euróra emelkedett. Az üzemi eredmény 25 százalékkal javult, 3 milliárd 184 millió euróra nőtt, a tiszta nyereség pedig 19 százalékkal 2 milliárd 108 millió euróra kúszott fel. A harmadik negyedévben 28 százalékkal 769 millió euróra, az első háromnegyed évben pedig 31 százalékkal 2 milliárd 166 millió euróra emelkedett a bevétel.

Az SAP enyhén emelte az idei üzemi eredményre vonatkozó várakozásának alsó határát, mivel erős utolsó negyedévre számít. A korábbi 6,4 milliárd euróról 6,5 milliárdra javította a működési nyereség várható legkisebb szintjét, a felső határt változatlanul, 6,7 milliárd eurón hagyta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Facebook nem korlátozza Donald Trump bejegyzéseit, pedig igény lenne rá

hét okt 24 , 2016
A Facebook a belső viták ellenére sem kívánja korlátozni, vagy felülvizsgálni Donald Trump republikánus elnökjelölt bejegyzéseit – írta a The Wall Street Journal című napilap. A világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook belső vitái Trump bejegyzései miatt robbantak ki, de a Facebook elnök-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a munkatársak tiltakozásai ellenére is […]
Facebook