Digiméter: akár több évig is méricskélnék a szerencsétlen kkv-kat

A koronavírus-járvány katasztrofális gazdasági hatásai ellenére van egy terület, ahol óriási lendületet vett a fejlődés, ez a digitalizáció. A nagyvállalatoktól a mikrovállalkozásokig mindenki rohamtempóban próbál az új körülményekhez alkalmazkodni: százezrek kezdték el megtanulni az online videókonferenciától a felhő-alapú dokumentumszerkesztőkön át a webshopig a legkülönfélébb eszközök használatát. Ezt a folyamatot igyekszik hosszú távon monitorozni egy most induló kutatássorozat, a Digitális Versenyképességi Mutató – rövid nevén Digiméter.

A koronavírus-járvány apropóján induló, de többévesre tervezett kutatássorozat első szakasza május 18-án indul egy olyan kérdőívvel, amelyben a szakemberek azt mérik fel, hogy a kis-, és középvállalatok (kkv) szektor egyes szereplői milyen eszközökkel és módszerekkel próbáltak és próbálnak reagálni a járvány miatt kialakult, eddig ismeretlen kihívásokat hozó helyzetre, illetve milyen sikerek és kudarcok érik őket. A digimeter.hu weboldalon nyilvánosan elérhető kérdőívet bárki kitöltheti, de a szervezők mintegy hatvanezer céget közvetlenül is megkeresnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Százötven számítógéppel segít a 4iG

szo jún 13 , 2020
A 4iG Nyrt. 25 millió forint értékben 150 új asztali számítógépet és monitort ajánlott fel azoknak a gyermekvédelem alatt állóknak. Az eszközök Budapesten és az ország 19 megyéjében a Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért egyesület (NENESZ) közreműködésével jutnak el a tanulókhoz. Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója arra hívta […]
Jászai Gellért 4iG

Friss, ropogós