Orbán: öt százalékra csökkenhet 2018-tól az internet-előfizetések áfája

Orban-ViktorA GDP adatok függvényében 2018 januárjától öt százalékra csökkenhet az internet-előfizetések áfája, ami komoly támogatást jelentene az iparágnak – mondta Orbán Viktor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott, a Jövő autói című konferencián csütörtökön. A miniszterelnök kifejtette, a kormány előtt most egy olyan előterjesztés van, ami szerint az áfa az internetes szolgáltatásoknál 27 százalékról 18 százalékra csökken jövőre. Orbán szerint Magyarország az ipari digitalizáció nyertese lehet a közép-európai térséggel együtt, ezért a régió országainak együttműködését szorgalmazta.

Elmondta, a digitalizáció egy új iparágat tud létrehozni, ehhez pedig szükség lehet egy olyan egységes szabályozásra Európában, amely már nem szenved a “korábban megörökölt, versenyképességet rontó nemzeti korlátoktól”. Egy páneurópai digitális szabályozási rendszerrel világméretekben is versenyképes iparág jöhet létre Európában – tette hozzá. A miniszterelnök szerint a digitalizáció támogathatja Európát abban, hogy ismét elinduljon előre és ismét teret nyerjen.

2 comments to “Orbán: öt százalékra csökkenhet 2018-tól az internet-előfizetések áfája”
  1. Megosztom a minuszos.hu-val a szerzői jogaimat; javaslom bevezetni a negatív áfá-t, mint fogyasztás gerjesztő eszközt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.