Most már tényleg jó lesz a nyugdíjasoknak

oregA Mobilitás és Multimédia Koordinációs Iroda Nonprofit Kft. mint konzorciumvezető, 61 873 000 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az ElderHop projektre. A közel 180 millió forintos összköltségvetésű beruházásból „Az idősödő társadalom számára vásárlást segítő megoldás” című projekt valósult meg. A projekt célja, hogy megoldást nyújtson azon idős emberek számára, akik aktívak kívánnak maradni a meghatározó, fontos társas tevékenységek terén, például a napi bevásárlásban. Az elmúlt években számos it-fejlesztés látott napvilágot, amely abban igyekszik segíteni az időseket, hogy otthonuk kényelméből tudják kielégíteni alapvető szükségleteikből fakadó igényeiket: segítik őket például az otthonról történő vásárlásban, és különböző megoldásokat, intelligens otthoni eszközöket fejlesztenek e célból. Az Mobilitás és Multimédia Iroda egyik, az idősek körében végzett fókuszcsoportos kutatása is rámutatott azonban, hogy az idősek nem akarnak elszigetelten otthon maradni – sőt, a vásárlás meghatározó program életükben, sokuk esetében az egyetlen rendszeres és gyakori ok, hogy kilépjenek otthonukból. Az ElderHop projekt ezért egy olyan, idősek számára optimalizált termékcsoport kifejlesztését tűzte ki célul, ami a lakásból kimozduló idősek bevásárlását igyekszik megkönnyíteni és stressz-mentesebbé tenni, elősegítve ezáltal az idősek mobilitását, függetlenségét és saját aktív életük fölötti kontrollját.

Az ElderHop tervezett szolgáltatásai

  • Segít az időseknek naprakész információ biztosításával a környezetükben lévő üzletek kedvezményes akcióiról.
  • Segít az időseknek abban, hogy megtalálják ezen üzleteket.
  • Csökkenti az út folyamán gyakran felmerülő félelmeiket, azáltal hogy „egy gombnyomással működő” segélyszolgáltatást nyújt.
  • Segít abban, hogy az idős emberek a tömegközlekedési eszközök menetrendjét jobban lássák, és azonnali információt kapjanak azok esetleges késéséről.
  • Segít abban, hogy a termékek árát könnyebben el tudják olvasni.
  • A konzorcium jelenleg végzi a prototípus későbbi hasznosításához szükséges kezdeti lépések megvalósítását, továbbá a megoldás termékesítésében nyitott új, együttműködő partnerekkel való kooperációra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Német nyelvű képzés a Matematika és Informatika Karon

ked ápr 1 , 2014
ShareTweetPinShareA Babeş- Bolyai Tudományegyetem (BBTE) vezetősége szerződést írt alá a MHP Consulting Románia SRL, a Porsche AG és az EBS Románia nagy vállalatok megbízott képviselőivel, a Matematika és Informatika Karon bevezetendő német tannyelvű alapképzés támogatására — írja az Erdon.ro. A képzési program finanszírozására előirányzott keretösszeget kizárólag a német tannyelvű alapképzésben résztvevő […]
osztály

És még ez is...