Deutsch: digitálisjólét-alapcsomagokra lenne szükség

1

Deutsch-TamasDigitálisjólét-alapcsomagok segíthetnek a rendszeres internethasználat elterjedésében – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Deutsch Tamás elmondta: tárgyalnak a szolgáltatókkal arról, hogy 2017 januárjától valamennyiük kínálatában elérhető legyen digitálisjólét-alapcsomag, amelynek ára legalább tizenöt százalékkal alacsonyabb a jelenleg elérhető legolcsóbb konstrukcióénál. A szolgáltatók ugyanakkor “szabad kezet kapnak”, vagyis az alapcsomagokban is tudnak majd versenyezni egymással – tette hozzá.

Ezeket az alapcsomagokat azok vehetik majd igénybe, akiknek még nincsen internet-előfizetésük. A tervek szerint két évig lehet használni ezeket, majd további egy évvel meghosszabbíthatják azok, akik részt vesznek az állam által biztosított ingyenes digitális képzésen. A kormány célja jelentősen növelni a rendszeres internethasználók arányát. Magyarországon mindössze 65-70 százalék tartozik ebbe a csoportba, szemben az európai uniós 80-85 százalékkal. Az ideális az amerikai egyesült államokbeli adat elérése lenne, ott a lakosság több mint 95 százaléka rendszeres internethasználó – mondta Deutsch.

Vélemény
gjÚjabb felesleges lépés arra, hogy elfeledtessék az internetadó bevezetésének nagy felháborodást keltő ötletét. Őszintén, akinek nem telik, vagy nem szán havi 3-4000 forintot az internetelérésre, annak mit fog számítani, ha 4-500 forinttal olcsóbban vásárolhatja azt meg. Semmit. Arról nem beszélve, hogy eléggé nyilvánvaló, hogy a szociális csomagok nyilvántartásának költsége a szolgáltatókat, és rajtuk keresztül a fizetőképes felhasználókat fogja sújtani.
-szerk-

One thought on “Deutsch: digitálisjólét-alapcsomagokra lenne szükség

  1. Én úgy hallottam lesznek félkész twitter üzenetek is. pl: Ki a f..z az a akárki?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

67 millió forintért támogatottak az MTVA IBM rendszerei

hét máj 23 , 2016
Az INTER-COMPUTER-INFORMATIKA Zrt. nyerte a Médiaszolgáltatás – támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nyílt, gyorsított eljárásban meghirdetett tenderét. A pályázatban az MTVA meglévő IBM DS5100 és V7000 típusú háttértár, TS3500 szalagos tároló rendszereinek és szervereinek supportjára kerestek vállalkozót 2017. március 31-ig. Az MTVA broadcast rendszereit kiszolgáló eszközeire 24 órán belül garantált hibaelhárítást […]

Friss, ropogós