Terjed, mint a fóliás okosság a mobilnetezés

1

mobil-internetA telefonról vagy táblagépről történő internethasználat egyre jobban eltolódik a mobilinternetes technológia felé; tavaly a felhasználók 23 százaléka használta többségében ezt a módozatot, és népszerűbb volt a helyhez kötött wifi-elérés, idén viszont már tízből hét internetező használ mobilinternetet, és többségbe kerültek a jellemzően mobilinternetezők – derül ki a GfK kutatásából. (A KSH legfrissebb, 2015 második negyedéves adatai szerint, a magyar internetelőfizetések száma 7,675 millió, s ebből 5,066 a mobil előfizetések száma. Ennek leginkább csak a mobilszolgáltatók örülhetnek, hiszen ezek az előfizetések a brutális trafák miatt csak takarékosságra szoktatja a felhasználókat. A -szerk- megj.)

Az MTI-hez szerdán eljuttatott tájékoztatás szerint az internetezők 71 százalékának van okostelefonja, és további tíz százalék tervezi, hogy beszerez egyet. Emelkedett a mobiltelefon-előfizetésre fordított havi összeg, a tavaly mérthez képest idén átlagosan 750 forinttal fizetnek többet havonta a fogyasztók. A feltöltőkártyás előfizetők havi mobilköltése jellemzően 2600 forint. A havi számlás előfizetéssel rendelkezőké átlagosan 7000 forint, de közülük minden harmadik fogyasztó az átlagnál többet fordít mobil digitális kommunikációs célra. Minden tizedik előfizető 13 ezer forintnál is többet költ egy hónapban.

One thought on “Terjed, mint a fóliás okosság a mobilnetezés

  1. Ahogy az okostelefonok vásárlása világszerte növekszik ez a hír már nem meglepő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyar 65 év fölöttiek a legaktívabbak

csü okt 1 , 2015
Az Európai Unió lakossága 65 és 74 év közötti korosztályának kevesebb mint fele – 42 százalék – használta az internetet 2014-ben, Magyarországon ez az arány 28 százalék, ám a magyar 65 év fölöttiek a közösségi hálók legaktívabb használói az uniós tagállamok idős korosztályában – derül ki az Eurostat felméréséből. A […]
ZX-81