DE: már angolul is elérhető az egészségügyi applikációnk

A Debreceni Egyetem (DE) egészségügyi applikációja – a magyar nyelvű változat után – már angol nyelven is elérhető – jelentették be az intézmény vezetői.

Ónodi-Szűcs Zoltán, a DE egészségügyi koordinációs kancellárhelyettese azt mondta, a kilenc hónappal ezelőtt magyar nyelven elindított és immár angolul is elérhető, az országban egyedülálló applikáció kapcsolatot biztosít a betegellátó hely és a betegek között. Hozzátette: Debrecenben és vonzáskörzetében jelentős számú külföldi munkavállaló dolgozik, aki a hajdú-bihari megyeszékhelyen veszi igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, számukra is könnyebbséget jelent az angol nyelvű szolgáltatás. Berényi Ervin, a klinikai központ elnöke kiemelte: az app célja, hogy a lehető legszélesebb körű információkat nyújtsa a betegeknek a különböző alkalmazások, többek között a telefonkönyv, a szakrendelés- és az orvoskereső segítségével. Vincze Szilvia, az alkalmazásfejlesztési központ vezetője jelezte: mint ahogy az internetes oldalukon, az applikáció felhasználói között is az orvos- és szakrendelés-kereső, illetve a klinikai térkép a legnépszerűbb alkalmazás, de a szakmakeresőben például házi ápolást vállaló ápolók adatai is elérhetőek lesznek. (Az MTI híráből ugyan nem derül ki, hogy pontosan mi az alkalmazás neve, úgy sejtjük, hogy az UD Mediversity appról szól a hír. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb öt településen tették elérhetetlenné a mobilinternet-szolgáltatást Mianmarban

hét febr 10 , 2020
Újabb öt településen tette elérhetetlenné a mobilinternet-szolgáltatást a mianmari vezetés a forrongó Arakán államban és térségében. A kormány hétfő este terjesztette ki további településekre az eddig négy arakáni településen bevezetett internetes zárlatot. A három hónapra elrendelt korlátozást biztonsági követelményekkel és közérdekkel indokolta a kormány – közölte az egyik helyi internetszolgáltató. […]
Aung Szan Szú Kji mianmari kormányfő és Orbán Viktor miniszterelnök