Becsődölt az adatszivárgás elleni szoftver a honvédelmi tárcánál… már ha használnak ilyet

HendeCsabaLezárult a belső vizsgálat, de nem tudták megállapítani hogy ki juttatta el a sajtóhoz Hende Csaba honvédelmi miniszter, a Honvédelmi Minisztérium (HM) három Mi-8-as típusú helikopter beszerzéséről szóló, nem nyilvános levelét – derül ki a miniszter, a parlament honlapján még év végén közzétett írásbeli válaszából. Korábban Demeter Márta országgyűlési képviselő fordult írásbeli kérdéssel a miniszterhez annak kapcsán, hogy szeptember 11-én egy internetes oldalon “Kacsa a Hende Csaba menesztéséről szóló hír” címmel megjelent cikk részletesen ismertette Hende, egy áprilisban Kocsis Máténak írt levelét, amelyben a HM három Mi-8-as típusú helikopter beszerzéséről tájékoztatta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottság akkori elnökét.

Hende október elsején a parlament honlapján közzétette írásbeli válaszában egy mondatban annyit válaszolt, hogy a kérdésében foglaltakkal kapcsolatosan belső vizsgálatot rendelt el. Demeter ezen vizsgálat eredményéről érdeklődött a miniszternél. Erre válaszolva a miniszter azt írta: a vizsgálat lezárult. A dokumentum terjesztése azonban – mint fogalmazott – “olyan széles kört érintett, hogy abból nem állapítható meg egyértelműen mely személy vagy személyek juttatták el azt a sajtó részére”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Veszélyes a főnök? Itt a megoldás II.

pén jan 2 , 2015
Egy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek it-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. A védekezésben a téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet néhány tanáccsal segíti az arra rászorulókat. 2. Korlátozzuk a kiemelt felhasználók számát! Rendszeresen győződjünk […]

Friss, ropogós