Veszélyes a főnök? Itt a megoldás II.

fonokEgy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek it-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. A védekezésben a téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet néhány tanáccsal segíti az arra rászorulókat.

2. Korlátozzuk a kiemelt felhasználók számát!
Rendszeresen győződjünk meg arról, hogy csak olyan hozzáférésekkel rendelkeznek az alkalmazottak, amelyekre a munkájukhoz valóban szükség van! Emellett érdemes átgondolt folyamatot kialakítani a jogosultságok engedélyezéséhez és kiosztásához, illetve gondoskodni azok visszavonásáról, amikor már nincs rájuk szükség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Magyar Telekomnál is csökkent a karácsonyi üzenetküldés

pén jan 2 , 2015
A tavalyi és az idei ünnepi időszak adatai alátámasztják, hogy a tendencia folytatódik: az okos készülékek rohamos terjedésével párhuzamosan egyre többen használják ki a mobilinternetezés nyújtotta kényelmet, a kommunikációs szokások átalakulása megállíthatatlan. Idén az ünnepek alatt már feltételezhetően a mobilnet kapott nagyobb szerepet, míg az ünnepek alatt küldött sms-ek száma […]
sms

És még ez is...