Bazinagy TudatosNet Teszt indul

Mészáros Attila, a Yettel vállalati kommunikációs és ESG igazgatójaA Biztonságosabb Internet Napja alkalmából a Yettel a DUE Médiahálózattal együttműködve egy országos oktató-nevelő játékot indít Nagy Diák TudatosNet Teszt néven.

Tizenöt éve, 2009 óta világszinten minden év februárjában tarják a Safer Internet Day-t, azaz a Biztonságosabb Internet Napját. Február 1-től elérhető a Safer Internet Day 2024 alkalmából indított országos Nagy Diák TudatosNet Teszt, amely a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli támogatásával, a DUE Médiahálózat szervezésében zajlik. A vetélkedő célja többek közt az, hogy a diákok játszva szerezzenek hasznos ismereteket az internet biztonságosabb használatáról, miközben értékes nyereményekre is pályázhatnak tudásukkal. A játékos tanulást segítő, értékes nyereményekért zajló online tudásverseny a 14-20 éves korosztálynak szól, de versenyen kívül bárki – fiatalabb gyerek, szülő vagy pedagógus is – kitöltheti, aki fel szeretné mérni a biztonságos internethasználattal kapcsolatos ismereteit.

Részvétel és nyeremények

Az országos Nagy Diák TudatosNet Teszt alkalmazásként is letölthető okostelefonra. A verseny első fordulója február 1. és május 1. között zajlik. Aki ebben az időszakban regisztrál és a játék során a leggyorsabban a legtöbb helyes választ adja a 15 kérdésből álló teszten, esélyessé válik a középdöntőbe jutásra, ahol a küzdelmet az ezer legjobb eredményt elérő játékos folytathatja 2024. május 7-én. Innen már csak a húsz legjobb eredményt elérő versenyző juthat a finálét jelentő online döntőbe, melynek résztvevői 2024. május 10-én tölthetik ki a mindent eldöntő kérdéssort. Az ünnepélyes eredményhirdetés 2024. május 24-én lesz Budapesten, az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, az újpesti UP Rendezvénytérben. A játék első helyezettje egy Samsung Galaxy S23 telefonnal, a második egy Samsung Galaxy A54 telefonnal, a harmadik egy Samsung Galaxy TabA9+ tablettel, a 4-10. helyezettek pedig egy-egy JBL Flip 6 hangszóróval lesznek gazdagabbak.

„Országos kutatásunk szerint a 15-18 éves korosztály 86 százaléka szándéka ellenére találkozott már a neten káros tartalmakkal, mint például a 18+-os oldalakkal, álhírekkel, adathalász vagy éppen zsaroló üzenetekkel. A Yettel ProSuli programmal a pedagógusok digitális ismereteinek támogatása mellett számos lehetőséget kínálunk gyerekeknek, szülőknek és tanároknak, hogy hasznos tudást szerezzenek az interneten leselkedő veszélyekkel kapcsolatban és hogy miként védekezhetnek ezek ellen. A most induló Nagy Diák TudatosNet Teszt remek lehetőség, hogy az eddig felgyülemlett tudásunkat játékos módon juttathassuk el a fiataloknak” – mondta Mészáros Attila, a Yettel vállalati kommunikációs és ESG igazgatója.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

E-kamionokra áll át az amerikai posta

vas febr 4 , 2024
ShareTweetPinShareAz Egyesült Államok Postaszolgálata (USPS) az USA legnagyobb elektromos járműflotta-bővítését indítják el, bemutatták az első töltőállomásokat. Az USPS az amerikai kontinens legnagyobb elektromos flottaberuházását és infrastruktúra-bővítését indította el, melynek keretében 2028-ig több mint 66 ezer kézbesítő e-jármű használatba állítását tervezik. A hetente akár 167 millió címre szállító postaszolgálat járműveinek elektrifikálása […]
Egyesült Államok Postaszolgálata (USPS)

És még ez is...