Bő hatszáz munkahelyet hoz létre Magyarországon a HTEC Group

informatikusA HTEC Group Inc.  (HTEC – High Tech Engineering Center) amerikai technológiai tanácsadó és fejlesztő vállalat 4,7 milliárd forintos beruházással több mint hatszáz munkahelyet hoz létre négy magyar városban. (Az, hogy hogyan kerülhet közel ötmilliárd forintba egy-egy iroda bérlése, jó hatszáz íróasztal, számítógép, stb. megvásárlása, az rejtély… A -szerk- megj.) A társaság it-központot hoz létre Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsen. A magyar állampolgárok által hétszázmillió forinttal támogatott beruházással a vidéki helyszíneken egy-egy 120 fős, a fővárosban pedig egy 250 fős egységet állítanak fel a tervek szerint. A cég jól képzett, nyelveket beszélő fiataloknak kínál állást.

A San Francisco-i székhelyű HTEC csoprt már erős regionális jelenléttel rendelkezik Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Észak-Macedóniában. A cég terjeszkedésük részeként immár négy új helyen nyit üzletet Magyarországon: vidéken Szegeden, Debrecenben és Pécsett 120 főt foglalkoztató szoftverfejlesztő központok várják, Budapesten pedig 250 újonnan felvett tehetséges egység jön létre. 

A cég dinamikus növekedését mutatja, hogy havonta átlagosan több, mint 65 mérnököt vesznek fel, hogy csatlakozzanak egy ezernél is több, magasan képzett technológiai szakértőből álló csapathoz. A LinkedIn 2020-ban a HTEC-et Délkelet-Európa leggyorsabban növekvő vállalataként ismerte el.

A magyarországi üzem létrehozása jól illeszkedik a HTEC azon átfogó stratégiájába, hogy a csúcstechnológiás szoftvermegoldások készítése a régióban maradjon, és ne költözzön szoftveresen fejlett helyszínekre. A mostani bővítés a magyar szoftvermérnöki közösség számára is kiemelt jelentőségű, hiszen a HTEC a llegmodernebb szoftvermegoldásokat kínálja, ami (állítólag) korábban csak a Szilícium-völgyben volt lehetséges.

A HTEC Leányvállalatai: Execom, d.o.o., Momentum Design Lab, és a Konstrukt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több mint száz telefonos csalót vettek őrizetbe

csü márc 31 , 2022
ShareTweetPinShareTöbb mint száz bűnözőt vettek őrizetbe Litvániában és Lettországban. A szervezett bűnözői csoport nem létező befektetéseket értékesített telefonon keresztül gyanútlan vásárlóknak, a gyanúsítottak havonta több mint hárommillió euró (mintegy 1,1 milliárd forint) jogtalan hasznot értek el – közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol). A hágai székhelyű uniós szervezet […]
bilincs

És még ez is...