Az okostelefonok térhódítása megállíthatatlan

mobilAz okostelefonok hamarosan szinte egyeduralkodókká válhatnak az internetezők körében – ha tovább folytatódik a jelenlegi generációs trend, mivel minden új generáció nagyobb arányban választ okostelefont, mint az előző. Míg a negyven éves és idősebb korosztályban „csak” a netezők több, mint fele használ ilyen készüléket, addig, a harmincasoknak közel nyolctizede, a harminc év alattiaknak pedig 87 százaléka.

Az okostelefonok „továbbokosítására” szolgáló applikációk használatában is hasonló trend látható. Miközben a negyven éven feletti okostelefonhasználóknak csupán egyharmada, a harmincasoknak pedig csak kicsit több, mint négytizede, a náluk is fiatalabbaknak viszont már 56 százaléka tölt le legalább havonta egyszer alkalmazást — derül ki az eNET a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesülettel (HTE) közösen készített online kérdőíves kutatásából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Oktatás: az IVSZ kongatja a vészharangot

sze jún 24 , 2015
Szemléletváltásra van szükség a közoktatásban a digitális készségek kialakítása érdekében, mert a munkaerőpiacon elvárt digitális írástudási készségre a jelenlegi oktatási szemlélettel nem lehet felkészülni — jelentette ki Horváth Ádám az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) oktatási szakértője. A szövetség oktatási szakértője arra hívta fel a figyelmet, hogy 2000 […]
osztályterem