Egyre több videót nézünk mobileszközökön

mobil-televizioHeti 2,5 órával csökkent a hagyományos televíziózással töltött idő az utóbbi négy évben, mindeközben viszont másfél órával többet néznek tv-t és videót mobileszközökön a felhasználók – derül ki egy friss kutatásból.

A jelentés megállapította: 2012 óta évente több mint 200 órával, az utóbbi hat évben pedig 85 százalékkal emelkedett a mobileszközökön történő videónézés. A jelentés arra is kitér, hogy az Egyesült Államokban a mobilon nézett videótartalmak húsz százalékát fizetős on-demand szolgáltatók nyújtják. A kutatás rámutatott ugyanakkor arra is, hogy a felhasználók egyik legnagyobb problémája a megfelelő műsor megtalálása és kiválasztása. Az Egyesült Államokban a válaszadók csupán 51 százaléka elégedett a hagyományos televízióban történő műsorkereséssel, míg ugyanez az arány a video on demand (VOD) szolgáltatás esetén 63 százalék, annak ellenére, hogy a hagyományos tévéhez képest 45 százalékkal több időt töltenek online tartalom-kiválasztással.

A felmérés szerint az on-demand tartalmak nézésére fordított idő ötven százalékkal emelkedett 2010 óta, a trend pedig folytatódhat. Erre utal, hogy a felhasználók 37 százaléka heti rendszerességgel néz meg egymás után két vagy több epizódot sorozatából, és több mint ötödük ezt napi rendszerességgel teszi. Az on-demand szolgáltatásokban élen járó Egyesült Államokban a VOD szolgáltatásokra fordított kiadások 2012 óta havi 13 dollárról húsz dollárra, hatvan százalékkal emelkedtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.