Egyre több videót nézünk mobileszközökön

mobil-televizioHeti 2,5 órával csökkent a hagyományos televíziózással töltött idő az utóbbi négy évben, mindeközben viszont másfél órával többet néznek tv-t és videót mobileszközökön a felhasználók – derül ki egy friss kutatásból.

A jelentés megállapította: 2012 óta évente több mint 200 órával, az utóbbi hat évben pedig 85 százalékkal emelkedett a mobileszközökön történő videónézés. A jelentés arra is kitér, hogy az Egyesült Államokban a mobilon nézett videótartalmak húsz százalékát fizetős on-demand szolgáltatók nyújtják. A kutatás rámutatott ugyanakkor arra is, hogy a felhasználók egyik legnagyobb problémája a megfelelő műsor megtalálása és kiválasztása. Az Egyesült Államokban a válaszadók csupán 51 százaléka elégedett a hagyományos televízióban történő műsorkereséssel, míg ugyanez az arány a video on demand (VOD) szolgáltatás esetén 63 százalék, annak ellenére, hogy a hagyományos tévéhez képest 45 százalékkal több időt töltenek online tartalom-kiválasztással.

A felmérés szerint az on-demand tartalmak nézésére fordított idő ötven százalékkal emelkedett 2010 óta, a trend pedig folytatódhat. Erre utal, hogy a felhasználók 37 százaléka heti rendszerességgel néz meg egymás után két vagy több epizódot sorozatából, és több mint ötödük ezt napi rendszerességgel teszi. Az on-demand szolgáltatásokban élen járó Egyesült Államokban a VOD szolgáltatásokra fordított kiadások 2012 óta havi 13 dollárról húsz dollárra, hatvan százalékkal emelkedtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

ITSH: 12,7 millió forintba kerül egy munkahely létrehozása

pén nov 4 , 2016
Az IT Services Hungary Kft. 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre. Az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a kormány 650 millió forintos támogatásban részesíti a […]
szolgáltatóközpont