Hamarosan alap lesz a hologram az okostelefonokban


A Telenor Okostelefon Akadémián megjelent szakértők szerint a térérzékelés és 3D szkennelés mellett a hologram és virtuális valóság elterjedése is a közeli jövőben várható. Az “akadémián” többféle, élő gömbpanoráma-videó közvetítésre alkalmas eszközt mutattak be. Ezeknek a – kompakt kivitelben akár mindössze ököl nagyságú – kameráknak a képeiben úgy nézhetünk körbe okostelefonunkkal, mintha magunk is jelen lennénk a virtuális térben, csak a nézőtől függ, hogy a tér melyik részletét nézi, merre fordul maga körül, mindent láthat.

A hologramvetítés legegyszerűbben elterjeszthető formája egy optikai trükk, amely a vízszintes felületre vetített, akár okostelefon vagy táblagép kijelzőjén futó videót vagy élő videó-beszélgetést egy döntött fólia vagy plexi segítségével feltükröz, így a videó vagy kép tartalma abszolút térhatással jelenik meg a néző számára. Ennél komplexebb a valós hologram és hologram vetítés, ami előrejelzések szerint a következő generációs mobilhálózat egyik leglátványosabb kommunikációs eredménye lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az átlagos felhasználók harmada szembesült biiztonsági incidenssel

pén nov 27 , 2015
A 2015 harmadik negyedévében tapasztalt kiberfenyegetések szakértői elemzése kimutatta, hogy Európában átlagosan a felhasználók 35 százaléka szembesült a helyi hálózatokkal és cserélhető meghajtókkal kapcsolatos biztonsági incidensekkel, és húsz százalékuk észlelt webes fenyegetést — áll a Kaspersky Lab friss elemzésében. A szervezetek által észlelt fenyegetésekkel kapcsolatban az európai vállalkozások 48 százaléka […]
vírus

Friss, ropogós