Az MNB-alelnök forradalmi változást vizionál

2

Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés márciusi elindulása Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint.

Patai szerint forradalmi változást hoz az új rendszer a magyar pénzforgalomban, ami az ügyfeleknek minőségi ugrást jelent a pénzügyekben. (Vagyis nem lesz forradalmi változás. A minőségi ugrásnak is örülünk… A -szerk- megj.) Hozzátette: a rendszer folyamatosan üzemel majd, tehát az év minden napján, a nap minden percében, pár másodpercen belül jóváírják a belföldi átutalást a kedvezményezett számláján. Az összeghatár tízmillió forint lesz, amely a mostani lakossági átutalások 99 százalékát lefedi. (Amilyen léptekkel gyengül a forint, nem kell sokat várni, hogy ez a tízmillió forint egy Big Mac menű ellenértéke lesz. A -szerk- megj.) A rendszert már tavaly ősz óta aktívan tesztelik és gyakorlatilag minden szereplő teljesítette a rendszer bevezetésének technikai feltételeit, valamint a GIRO központi rendszere is teljesen készen áll az elindítására – mondta. Az ügyfelek számára másik fontos fejlemény a másodlagos azonosítók bevezetése lesz, amely lehet e-mail cím vagy mobiltelefonszám, így már nem szükséges megjegyezniük egy hosszú bankszámlaszámot – tette hozzá a jegybank alelnöke.

Patai szerint a tranzakciós költségek csökkentése terén a magyar bankrendszernek van még tennivalója. A magyar bankok pénzforgalmi költségei európai összehasonlításban drágának számítanak, különösen az átlagjövedelmekhez képest – hívta fel a figyelmet az MNB alelnöke.

2 thoughts on “Az MNB-alelnök forradalmi változást vizionál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hosszabítja termékeinek életciklusát az SAP

pén febr 21 , 2020
Az SAP bejelentette, hogy immár 2040 végéig vállal kötelezettséget az SAP S/4HANA terméktámogatására. Az SAP zászlóshajójának számító SAP S/HANÁ-t világszerte már több mint 13 800 ügyfél választotta, és több ezer bevezetés van éppen folyamatban. Magyarországon nagyságrendileg a top100 vállalat körében nyolcvan százalékos, míg a top200 esetében hatvan százalékos az SAP […]

És még ez is...