Az Ericsson valami furcsa dolgot művelt

wifiAz Ericsson egy új technológiával, az úgynevezett engedéllyel segített hozzáférésű (License Assisted Access – LAA) kiscellák révén elsőként teszi lehetővé az okostelefon-felhasználók számára, hogy egyidejűleg férjenek hozzá az engedélyköteles és engedélyt nem igénylő spektrumhoz. Az LAA egy LTE-Advanced technológia, amely növeli a mobil adatsebességet és csökkenti a torlódást. A technológia lehetővé teszi az engedélyköteles és az engedélyt nem igénylő spektrumok összevonását a beltéri adatforgalom növekedésének hatékony kezeléséért. Annak eredményeképpen, hogy a wifi-s hozzáféréshez is használt öt gigahertzes spektrumon LTE szabványt alkalmaznak, a felhasználók az LTE-hálózatok biztonságát, megbízhatóságát és a szolgáltatás legmagasabb szintű, úgynevezett „carrier-grade“ minőségét élvezhetik. A rendszer ugyanakkor minden rendelkezésre álló vezeték nélküli erőforrást a lehető legoptimálisabb módon használ fel.

„A mobilitásnak köszönhetően a fogyasztók, a vállalkozások és az ágazatok igényei is változnak, ami a véges spektrum-erőforrások szempontjából egyre nagyobb terhet jelent. Kutatásaink középpontjában tehát olyan újítások állnak, amelyek a spektrum rendkívül hatékony kihasználása mellett javítják az alkalmazás lefedettséget. Az LAA egyik legfontosabb előnye a „dagály-effektus“, azaz hogy növeli a rendszer kapacitását és a területen található összes felhasználó számára jobb minőségű szolgáltatást tesz lehetővé, függetlenül attól, hogy LAA-kompatibilis eszközzel, Wi-Fi-vel vagy mobil hozzáféréssel rendelkeznek” — mondta Thomas Norén, az Ericsson alelnöke és rádiós termékkörének igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Internetjog 2015: brutális változások várhatók IV.

csü jan 8 , 2015
ShareTweetPinShareGoogle Shopping A Google Shopping a Google-nek az az új szolgáltatása, amely a termékekre rákereső felhasználók számára megmutatja az egyes webshopok kínálatát és az árak összehasonlítását is lehetővé teszi. A Google Shopping-ban a korábban kizárólag Adwords alapú Google Products megjelenítések helyett egy kis felületen mutatja be néhány eladó terméket és […]
kosár, vásárló

És még ez is...