ABB – Microsoft összefogás az új-generációs elektromos járműtöltési szolgáltatási platform létrehozásában

robot-autoAz ABB és a Microsoft bejelentette, hogy új, globális hozzáférésű elektromos járműveket (EV) kiszolgáló gyorstöltő szolgáltatási platformot hoznak létre. Az ABB EV-gyorstöltő állomásait a Microsoft Azure felhőalapú szolgáltatásaival kombináló platform az ABB vevői számára nagyobb stabilitást, globális skálázhatóságot és magas szintű irányítási szolgáltatásokat biztosít majd a tervek szerint. Az együttműködés a jövőbeni innovációk elősegítése érdekében nagy hangsúlyt helyez a gépi tanulásra és a prediktív elemzési képességekre.

Az elektromos járművek számának világszerte tapasztalható növekedése együtt jár a fejlett töltő- és energetikai infrastruktúra kiépítésével. Jelenleg 106 ezer nyilvános hozzáférésű EV-töltőállomás működik a világon, és a Navigant Research prognózisa szerint az elektromos járművek töltési szolgáltatásaiból származó 2015 évi 152,6 millió dolláros globális árbevétel 2023-ra 2,9 milliárd dollárra nő majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Intel bejelentések

sze nov 11 , 2015
Az Intel tegnap új termékeket és együttműködéseket jelentett be egy sokkal gyorsabb felhő-képes hálózat létrehozásáért, amely kiszolgálja a telekommunikációs, felhő- és adatközponti szolgáltatások által támasztott igényeket, és egyúttal kezeli a jövőben is az újabb eszközöket és szolgáltatásokat. A társaság bejelentette a kibővült Intel Xeon Processzor D-1500 termékcsaládot és az új […]