A NISZ-hez kerülnek a KBSZ informatikai-telekommunikációs eszközei

metroA Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) beolvad a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba (NFM), így a légi, vasúti és vízi közlekedési balesetek és egyéb közlekedési események szakmai vizsgálatának feladatát a közlekedésért felelős tárca önálló szervezeti egységeként végzi a továbbiakban – olvasható a Magyar Közlönyben. A kormányrendelet szerint a minisztérium az átvett feladatok tekintetében a KBSZ jogutódja. A munkavégzéséhez szükséges tárgyi eszközök – ide nem értve az informatikai-telekommunikációs eszközöket — beszerzését a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, az informatikai feladatokat pedig a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. látja el.

A KBSZ 2006. január elsejével hozta létre a magyar Országgyűlés által alkotott törvény alapján a gazdasági és közlekedési miniszter. A hatóság feladata a légi, a vasúti és a vízi balesetek, súlyos események független szakmai vizsgálata, azzal a céllal, hogy az elemzésekből levonható tanulságok alapján javaslatokat tegyen a jövőbeni hasonló események elkerülése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Már a kínai cégek is Magyarországon kötnek stratégiai együttműködést

ked aug 2 , 2016
A két legnagyobb magyarországi kínai befektető, a Huawei Technologies és a Wanhua-Borsodchem stratégiai megállapodást kötött a magyarországi gyártás legmagasabb technológiai színvonalra emeléséről. A megállapodás értelmében a Wanhua regionális gyártása technológiai színvonalának legmagasabb szintre emelése és működésének fejlesztése érdekben Magyarországon hozza létre regionális infokommunikációs központját. A kínai vállalatok együttműködése egyúttal meghonosítja […]
Kézfogás