A Német Vöröskeresztnek fejleszt a Gloster

Német VöröskeresztA Gloster Infokommunikációs Nyrt. (Gloster) globális csontvelő donor és őssejt nyilvántartó rendszert fejleszt a Német Vöröskeresztnek 250 ezer euróért (mintegy 95 millió forint).

A közlemény szerint a Gloster leányvállalatai a Gloster-Minero IT Kft. és az FF Next Technologies Kft. szakemberei a megállapodás keretében egy speciális, a szigorú német egészségügyi követelményeknek megfelelő szoftvert fejlesztenek. A projekt célja a Vöröskereszt igényeire szabott digitális platform megalkotása, amely a csontvelő donorok és az általuk adományozott őssejtek genetikai adatainak újszerű elektronikus nyilvántartását teszi lehetővé. A projekt elnyerésében nagy jelentősége volt annak, hogy a Gloster felkészült szakemberei végezték a német önkéntes véradói rendszer és a COVID nyilvántartó rendszerek fejlesztéseit is.

A Gloster 2022-ben 6,348 milliárd forint árbevételt és 414 millió forint adózott eredményt ért el, a 2021-es ötmilliárd forint árbevétel, és 421 millió forint adózott eredmény után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A fenntarthatóság már törvényi kötelezettség

vas dec 17 , 2023
ShareTweetPinShareDecember 12-én elfogadta a magyar kormány a vállalati társadalmi felelősségvállalás szabályairól és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot. A napokban elfogadott vállalati társadalmi felelősségvállalás szabályairól szóló törvény célja az uniós fenntarthatósági iránymutatásoknak való megfelelés mellett a gazdaság környezeti és társadalmi szempontokat is figyelembe vevő fejlesztése. A törvény a fenntarthatóság […]
Deloitte

És még ez is...