A kormányzati és védelmi szektor a támadások középpontjában

ddosA Kaspersky Lab idei felmérése szerint, a célzott támadások száma évről évre emelkedik, és az incidensekben leginkább az üzleti szektor érintett. Az összes vállalkozás 12 százaléka számolt be célzott támadásról a megkérdezés időpontját megelőző egy évben 2013 áprilisától 2014 májusáig, ami eklatáns növekedés az ezt megelőző év folyamán kilenc százalékos növekedéséhez képest. Globálisan a kormányzati és védelmi szektor szervezeteinek 18 százaléka jelentett legalább egy célzott támadást az elmúlt 12 hónapban.

Ez az arány volt a legmagasabb az idei kutatásban, jelentősen meghaladta az összes üzleti szektor 12 százalékos átlagát. Ha azonban megnézzük az összes üzleti szektorra vonatkozó adatot, az is nyilvánvalóvá válik, hogy a célzott támadások nem korlátozódnak a kormányzati és védelmi szektorra. Ugyancsak az átlagnál magasabb arányban szenvedett el célzott támadásokat a telekommunikációs iparág 17 százalékkal, valamint a pénzügyi szolgáltatások és a szállítási/logisztikai szektor 16 százalékkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pénztárgépet engedélyeztetett a Lukoil

hét júl 28 , 2014
A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) Metrológiai Hatósága a 2014. július 24–i döntése szerint az elsősorban üzemanyag nagykereskedelemmel foglalkozó Lukoil Magyarország Kft. által típusvizsgálatra bemutatott Lukoil Petrol R5 POS típusú, számítógép alapú pénztárgép forgalmazását A129-es számon engedélyezte.

Friss, ropogós