Lezárult a Digitális Témahét az iskolákban

informatika tanárLezárult a Digitális Témahét 2021/2022-es tanévi programja, amelyben 811 iskola és 115 ezer diák vett részt.

A Digitális Témahét az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kezdeményezésére a 2015/2016-os tanévben indult el, az idei programban a pedagógiai projektek mellett az elmúlt évhez hasonlóan újra meghirdették a pedagógusoknak és oktatóknak elérhető, digitális pedagógiai gyakorlatokra vonatkozó pályázatot. Az intézményi és pedagóguspályázatokat hat kategóriában és további hat különdíj-kategóriában bírálják el, a pályázaton pedagógiai gyakorlatban alkalmazható digitális eszközök, programlehetőségek, illetve továbbképzés nyerhető – írták, hozzátéve, hogy az Emmi négymillió forint értékben biztosít digitáliseszköz-csomagokat a díjazott intézményeknek és pedagógusoknak. A júniusi díjátadó után a nyertes pedagógusok a legjobbnak értékelt projekteket tanárok közötti informális online tapasztalatcserén mutatják be, amelyen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A témahét programja, valamint az elérhető támogatások a pedagógusoknak ebben a tanévben is hatékony segítséget nyújtottak a digitális technológiával támogatott projektek megvalósításában. A Digitális Témahét YouTube-csatornáján több mint 220 online előadás érhető el. A témahét koordinációs csapata idén is jelentős szakmai támogatást biztosított a pedagógusok minél sikeresebb felkészüléséhez és a digitális oktatás hatékony megvalósításához: a felkészítő húsz webináriumon digitális eszközök és applikációk megismertetéséről, valamint tudásmegosztásról szóló előadások, beszélgetések hangzottak el.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

EY: kiemelt figyelmet fordít idén a NAV a webáruházakra... IS

szo ápr 16 , 2022
ShareTweetPinShareIdén kiemelt figyelmet fordít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mások mellet a webáruházakra — közölte az EY. A nemzetközi tanácsadó cég szerint a NAV közzétette a 2022-re vonatkozó ellenőrzési tervét, amelynek értelmében a hatóság a jelentős költségvetési kockázatot hordozó tevékenységekre koncentrál, ezért vizsgálják egyebek mellett a webáruházakat. A közlemény […]
Bajusz Dániel ey

És még ez is...