A KillDisk lekapcsolta a villanyt Ukrajnában

Ivano-Frankivs-aramszunetTavaly december 23-án, közel hétszázezer ember maradt áram nélkül az ukrajnai Ivano-Frankivsk régióban néhány órára. Az ESET kiváló szakemberei felfedezték, hogy az áramkimaradás nem egy elszigetelt jelenség volt, hanem több más áramszolgáltató vállalatot is megtámadtak a kiberbűnözők egyidőben Ukrajnában. Az ESET szakemberei szerint a támadók a BlackEnergy elnevezésű backdoor segítségével helyeztek KillDisk trójai programokat a célpontok számítógépeire, amelyek így indíthatatlanná váltak.

A BlackEnergy és a KillDisk közötti kapcsolatra elsőként az ukrán kiberbiztonsági ügynökség, a CERT-UA hívta fel a figyelmet 2015 novemberében. Akkor számos médiavállalatot támadtak egyszerre az ukrán helyi választások idején. A jelentés szerint nagy mennyiségű videó anyag és dokumentum semmisült meg a támadás eredményeként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Éber volt a biztonsági őr, lebuktak a mobiltolvajok

szo jan 9 , 2016
A Készenléti Rendőrség járőrei elfogták azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint eddig ismeretlen társával egy helyi áruházból mobiltelefonokat tulajdonítottak el. Egy debreceni áruház alkalmazottja tett bejelentést 2015. január 5-én 15 óra körül a rendőrség ügyeletére arról, hogy az üzletben egy férfi és társa két mobiltelefon dobozát felfeszítették, a […]

Friss, ropogós