Terrorcselekmény a TV5 tévéadó elleni hackertámadás

hacker“Valódi terrorcselekménynek” nevezte Fleur Pellerin francia kulturális miniszter az egész világra sugárzó TV5Monde francia nyelvű tévéadó honlapjainak éjszaka történt meghackelését, és összes csatornája adásának megbénítását, amit az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalt magára. A tárcavezető Laurent Fabius külügyminiszterrel és Bernard Cazeneuve belügyminiszterrel közösen délelőtt látogatást tett a televízió párizsi székházában. A belügyminiszter jelezte, hogy eljárás indult a terroristákkal szemben, és megerősítette, hogy a kormány eltökélt az internetes támadások leküzdésében. A kulturális tárca vezetője délutánra hivatalába kérette a jelentősebb francia médiumok vezetőit.

Manuel Valls kormányfő eközben a Twitteren a “tájékoztatási és a véleménynyilvánítási szabadság elfogadhatatlan megsértésének” minősítette a hackertámadást. Yves Bigot, a tévé vezérigazgatója szerint a TV5 elleni akció “teljesen példátlan a televíziók történetében”. A hackertámadás szerda este tíz óra után történt: a TV5 Monde több mint kétszáz országban fogható adásai félbeszakadtak, mind a 11 csatorna képernyője elsötétült. “Egyik csatornánkon sem tudunk sugározni, honlapjaink és közösségimédia-oldalaink ellenőrzése kikerült a kezünkből, mindegyiken az Iszlám Állam követelései láthatók” — mondta a vezérigazgató még éjfél előtt. “Konzervműsort sugárzunk, hogy ne legyen elsötétített a képernyő. Nem látjuk az e-mailjeinket. Az informatikai rendszer nem működik” — mondta Jean Corneil, a televízió humánpolitikai igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lenovo: a veterán Eric Cador az EMEA régió élén

pén ápr 10 , 2015
A Lenovo  bejelentette Eric Cador kinevezését alelnökké és az EMEA régió elnökévé május elsejei hatállyal. Cador 30 éve tölt be vezető pozíciókat it-vállalatoknál. A Personal System Group alelnökeként hivatalosan ő irányította a HP pc-üzletágát az EMEA régióban. Cador tagja volt annak a vezetői testületnek, amely végrehajtotta a Compaq integrációját és […]