A kiberbiztonsági konferenciát rendezett az NBF

TasnadiLaszloA Belügyminisztériumhoz tartozó Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) 2014. szeptember 8-9-én negyedik alkalommal rendezte meg az ISCD Információbiztonsági és Kibervédelmi Konferenciát. A Bálna rendezvényközpontban szervezett konferencia a kiberbiztonság aktuális kérdéseivel, problémáival, és a témában megfogalmazott legújabb kezdeményezésekkel foglalkozott. A rendezvényen az állami és a magánszektor együttműködésével olyan kiemelt témák elemzése kezdődött meg, mint az APT-jelenség, a mobil eszközök biztonsága, az e-közigazgatás, továbbá az állami- és magáncélú, felhő alapú megoldások biztonsági szempontú vizsgálata.

A konferencián több mint háromszáz fő vett részt, ebből közel 60 külföldi szakember. A kiemelt érdeklődés a téma iránti egyre növekvő elkötelezettséget tükrözi. A program első napján Tasnádi László, (képünkön) a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, valamint Zala Mihály, az NBF elnöke tartott nyitóelőadást. Felszólalt még a NATO helyettes főtitkára, Sorin Ducaru, és a NATO NCIA kiberbiztonsági vezetője, Ian West. Rajtuk kívül Jevgenyij Kaszperszkij, a Kaspersky Lab alapítója, valamint német, román, észt, japán vendégelőadók, amerikai kutatók és mobiltechnológiai szakértők szerepeltek a szakmai programban. A magyar kormányzat és a hazai magáncégek képviselői szintén részt vettek a rendezvényen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Négymilliárd forintból épült fel a Science Park

sze szept 10 , 2014
Az NI Hungary Kft., a texasi székhelyű National Instruments Corporation (NI) debreceni leányvállalata 2013 januárjában közel kétmilliárd forintos uniós támogatást nyert, ami ötven százalékban finanszírozta az NI Science Park mintegy négymilliárd forintos beruházását. A projekt három fő elemből épül fel: egyrészt infrastrukturális bővülésből, amelynek keretében létrejött a hatezer négyzetméteres, háromemeletes, […]