A román hírszerzés nem hagyta, hogy alakot öltsön egy kibertámadás

A román hírszerző szolgálatnak (SRI) sikerült elhárítania egy kormányzati intézmény ellen irányuló kibertámadás kísérletét – jelentették be pénteken Bukarestben.

Az SRI közölte, hogy a román külföldi hírszerzés (SIE) értesítését követően reagált a feltehetően az APT 28 elnevezésű – “Fancy Bear” néven is ismert – hackercsoporthoz köthető támadásra. A román hírszerzési szolgálat szerint a támadást még azelőtt semlegesíteni tudták, hogy az alakot ölthetett volna, és elhárították az esetleges károkat is, ugyanakkor sikerült azonosítani a támadás célpontját és az alkalmazott módszert is. A közlésben a román hatóság kiemelte: több ezer kibertámadásra kerül sor naponta intézmények és személyek ellen a világhálón, és Románia sem képez kivételt ez alól.

A helyi sajtó úgy tudja, hogy a román külügyminisztériumba érkezett be egy email, kémprogramot tartalmazó melléklettel, amely az elektronikus üzenet megnyitását követően telepítette magát az érintett számítógépre. Amerikai kémelhárító körökben úgy vélik, hogy a Fancy Bear vagy más néven APT 28 az orosz katonai hírszerzéshez köthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Uniqa: a biztosítások terén is a jövő a digitális szolgáltatásoké

ked máj 16 , 2017
A biztosító társaságoknak főleg a mobil és a digitális megoldásaikat kell fejleszteniük annak érdekében, hogy fel tudják venni a versenyt a szektorban megjelenő technológiai cégekkel, valamint, hogy ki tudják szolgálni a fiatal generációhoz tartozó ügyfelek igényeit. Kurtisz Krisztián, az Uniqa Biztosító vezérigazgatója szerint a következő öt évben a biztosítók ügyfeleinek […]