A hibrid informatika öt legnagyobb biztonsági rése III.

Az új technológiák gyökeresen átalakították a vállalatok működését. A virtualizáció, a nyilvános és privát felhők, a SaaS-modell vagy a BYOD trend és a különféle operációs rendszereket futtató mobil eszközök olyan hibrid környezetek kialakulásához vezettek, amelyek gyorsabbá és egyszerűbbé teszik a munkát, biztonságos használatuk és ellenőrzésük azonban több problémát is felvet. A Micro Focus szakértői összegyűjtötték az öt legkényesebb ilyen területet és a lehetséges megoldásokat.

Incidensek kezelése: kinek az asztala?
Az előző ponthoz hasonlóan a biztonsági incidensek megelőzésére és kezelésére is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a vállalatok. Hibrid környezeteknél azonban a felhőszolgáltatók szerepét és felelősségét is figyelembe kell venni mind a monitorozás, mind a reagálás során. Bár ezek a szolgáltatók gyakran olyan fejlett és hatékony megoldásokkal védik saját rendszereiket, amelyek meghaladják az ügyfeleiknél alkalmazott technológiákat, nem árt előre tisztázni, mi a dolgok pontos menete. Késlekedést okozhat a válaszreakcióban, ha éles helyzetben, egy komoly eset kellős közepén kell kideríteni, pontosan mi a hibabejelentés módja, és hogyan lehet azonnal elérni az illetékes szakembereket. Szintén hasznos előzetesen meghatározni, hol ér véget a szolgáltató felelőssége, és mikortól kell a szervezetnek magának kiépíteni a biztonsági védvonalat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NMHH: a Vodafone kitolt több százezer kártyás előfizetőjével

sze aug 29 , 2018
Új adategyeztetésre számíthat több százezer Vodafone-os kártyás előfizető, akiknek az adatait tavaly a mobilszolgáltató nem a törvényi előírásoknak megfelelően ellenőrizte, ami miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) negyvenmillió forintra bírságolta a szolgáltatót, és ezt a határozatát augusztus végén a másodfokú hatóság is helybenhagyta – közölte az MNHH. A […]

És még ez is...