A hallássérülteknek segít egy új alkalmazás

hangfalA halláskárosodással élők mindennapjait könnyíti meg a Samsung és a Beltone audiológusainak legújabb innovációja. A Samsung egyes androidos okostelefonjaira ingyenesen letölthető Hear Plus applikáció hallókészülékkel párosítva a legmodernebb technológiát kínálja a hallásvesztés bármely fokozatával élők számára. A telefon – elsősorban annak mikrofonja – és az alkalmazás lehetővé teszik, hogy a hangot egyből a hallókészülékben hallja a felhasználó. Az alkalmazás további hasznos funkciókat is tartalmaz. Felolvassa az sms-t vagy e-mailt, lefordítja az idegennyelvű szöveget, vezetés és telefonálás közben kihangosítóként is funkcionál, a geotagging segítségével pedig az egyes helyeken használatos beállítások elmenthetők.

Segíti továbbá a felhasználót az elvesztett hallókészülék megtalálásban, függetlenül attól, hogy az eszközt a kanapé mögött vagy egy másik városban felejtette a tulajdonosa. Az applikáció segítségével lehetőség nyílik a fülzúgás (tinnitus) kezelésére, mivel be lehet állítani a magas és mély hangok keverését a zenehallgatás alatt. További kényelmi funkció az elem kapacitásának kijelzése. A Beltone hallókészülékeihez a következő androidos Samsung modellekre lehet letölteni a Hear Plus applikációt: Samsung S4, S5, S6, S6 edge, Galaxy Note 4, Android OS 5.0, vagy újabb verziók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Google Chrome: halál a Flash-re

csü szept 3 , 2015
Amilyen elterjedtek és népszerűek az Adobe Flash, annyi biztonsági problémát okoznak a számítógépeken. A plugint a Firefox már júliusban letiltotta, ám tegnaptól a „flashtalanítás” újabb fejezetéhez érkeztünk: a Google úgy döntött, véget vet az Adobe szoftverének haldoklásához, és letiltotta a böngészőjében a Flash használatát. A Flasht egyébként az iPhone-ról még […]