A Generali biztosító 37 millió forint bírságot kapott

Generali BiztosítóA Magyar Nemzeti Bank 37 millió forint bírságot szabott ki a Generali Biztosító Zrt.-re, mások mellett az informatikai biztonság terén feltárt hiányosságok miatt — közölte a jegybank.

Az MNB hangsúlyozta: a jogsértésekből fakadó kockázatok alapvetően nem veszélyeztetik a társaság hosszú távú, megbízható működését. Az informatikai biztonság kapcsán nem volt mindig megfelelő az éles adatok tesztrendszerekben történő kezelése, anonimizálása, valamint az adatok védelme a rendszerek közötti adatátadások és a távoli, mobileszközzel történő hozzáférések során. Nem különült el kellően a biztosítói és leányvállalati hálózat sem. Nem voltak naprakészek egyes biztonsági frissítések, a már nem támogatott rendszerek kivezetése, egyes rendszerek biztonsági megerősítése és tesztelése, továbbá a hozzáférések kezelése és felülvizsgálata. A feltárt hiányosságok miatt a jegybank 35,5 millió forint felügyeleti és 1,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a biztosítóra. Enyhítő körülménynek számított, hogy a biztosító a vizsgálat során már egyes feltárt hibák korrekciójáról számolt be. Az MNB határozatában arra is kötelezte a Generalit, hogy dokumentumokkal igazoltan számoljon be a feltárt problémák megszüntetésére tett intézkedéseiről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

5G: egyes biztonsági kérdések továbbra is megoldatlanok

sze jan 26 , 2022
Az 5G hálózat bevezetése az Európai Unióban növekedési lehetőséget hordoz magában, azonban kiépítése késedelmes, és egyes biztonsági kérdések továbbra is megoldatlanok – közölte az EU számvevőszéke. A távközlési rendszerek úgynevezett ötödik generációja, vagyis az 5G, új globális, vezeték nélküli szabvány, mely a korábbiaknál sokkal nagyobb adatkapacitást és átviteli sebességet biztosít. […]
5G internet

Friss, ropogós