A cégek többsége stratégiai fontosságúnak tartja a digitális átállást

Bár Magyarországon a digitális átalakulást a cégek 72 százaléka nagyon fontosnak tartja, és csak két százalékuk nevezte kevésbé fontosnak, a vállalatok lemaradásban vannak a digitális átalakulásban – mondta Uzsák Éva Virág, az Aon Magyarország humánerőforrás tanácsadási részlegének vezetője.

A digitális vállalat, digitális kultúra kutatásban 56 magyar vállalat vett részt 12 iparágból, a válaszolók 36 százaléka magyar, 64 százaléka multinacionális hátterű volt. A kutatás szerint leginkább a telekommunikáció, az informatika területén működő cégek, és kevésbé a termelő szektorban tevékenykedők tartják fontosnak a digitális átalakulást. Uzsák kiemelte, a digitális kultúraváltás a cégeknél leginkább új üzleti modellek, új piaci lehetőségek kiaknázása, valamint új munkavégzési módszerek miatt izgalmas. Pozitív fejleménynek nevezte az Aon Magyarország szakembere, hogy a vállalatok hetven százaléka már legalább a tervezés szintjén foglalkozni kezdett a digitális átalakulással.

A kutatás szerint a cégek a digitalizáció fő akadályának az anyagi korlátokat, az időhiányt tartják, és azt is bevallották, hogy tízből négy vállalatnál nincs meg a megfelelő szakértelem – ismertette Uzsák. Az Aon szakembere kiemelte, hogy a cégek vezetői a digitális átalakulásban leginkább az it-területet tartják szövetségesnek, és kevésbé vonják be a humán területet, holott szerinte a sikeres digitális kultúraváltásban a munkavállalók hozzáállása, a képességeik fejlesztése sokkal nagyobb szerepet játszik. A felmérés szerint a hazai vállalatok lemaradásban vannak megvalósult digitális átalakulásban, míg Magyarországon minden tizedik vállalat vallja, hogy valamilyen transzformációt már sikeresen megvalósított, addig globálisan minden harmadik vállalat mondhatja el ezt magáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Adathalászokra figyelmeztet a Díjnet

szo jún 9 , 2018
Csaló adathalászok a Díjnet Zrt. nevével visszaélve akarnak bankkártyaadatokhoz hozzáférni, ezért óvatosságra intik az érintetteket. A szolgáltató csütörtöki közleménye fölhívja a figyelmet, hogy a [email protected] címről küldött adatbekérő levelek nem tőlük érkeznek, ezért nem szabad azokat megnyitni és a regisztrációs űrlapot kitölteni. Hangsúlyozták, hogy a Díjnet soha nem kér bankkártyához […]
adathalász

És még ez is...