A cégek hanyagolják a pénzügyi tranzakcióik védelmét

biztonsagA Kaspersky Lab felmérése szerint, csupán a pénzügyi vállalatok 52 százaléka és az e-kereskedelemmel foglalkozó cégek 46 százaléka véli úgy, hogy fokozott intézkedésekre van szükségük a pénzügyi tranzakciók védelme érdekében. Az e-kereskedelmi cégek számára tűnik legkevésbé központi kérdésnek a pénzügyi tranzakciók védelme – 16 százalékuk egyáltalán nem mutat érdeklődést az online csalások elleni speciális biztonsági megoldások bevezetésére és mindössze 38 százalékuk szándékozik ilyen eszközöket igénybe venni. Mindent egybevetve, az interneten pénzforgalmat lebonyolító vállalatok harminc százaléka nem biztosít és nem is tervez biztosítani védelmet tranzakció közben a vásárló eszközén, holott ez a biztonsági lánc leggyengébb pontja, ami az ügyfelek pénzvesztéséhez vezethet, így a vállalat profittól eshet el, és a hírnevén is csorba eshet.

A vállalatok 28 százaléka nem törődik azzal, hogy csalás elleni szoftvert telepítsen a vásárlók mobilkészülékére, míg harminc százaléka még a saját információs hálózatát sem próbálja megvédeni a csalók ellen. Ez a közömbös hozzáállás a fizetések védelme iránt a vevők negatív visszajelzéseit vonhatja maga után: a felhasználók háromnegyede ugyanis elvárja a pénzügyi vállalatoktól, hogy felelősséget vállaljanak minden eszköz védelméért, és a megkérdezettek negyven százaléka biztos abban, hogy a vállalatok kötelesek visszatéríteni az elveszített pénzt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az MVM NET csatlakozott a DE-CIX-hez

sze okt 15 , 2014
A MVM NET Zrt., az MVM Csoport távközlési szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata a világ vezető internet-forgalom cserélője, a frankfurti Deutscher Commercial Internet Exchange (DE-CIX) teljes jogú tagjává vált. A DE-CIX jelenleg a világ vezető internet-forgalom cserélője, amely Frankfurt am Main mellett Hamburgban, Münchenben, Dubaiban és New Yorkban is működtet internet szolgáltatói […]
internet

És még ez is...