Mintegy hárommilliárd forint uniós forrásból szupergyors internethálózat épül magyarországi járásokban

optikai-kabelMintegy hárommilliárd forint uniós támogatásból szupergyors internethálózatot fejleszt több magyarországi járásban az Opticon Kft. és a Vidékháló Kft.

A tájékoztatás szerint a projekthez az Opticon három járásra 766,9 millió forintnyi európai uniós forrást, a Vidékháló Kft. pedig hat járásra 2,46 milliárd forint támogatást nyert el legalább másodpercenként harminc megabit sebességű hozzáférést biztosító, újgenerációs hálózatok fejlesztésére. A beruházások eredményeként a vállalatok több mint huszonötezer olyan háztartásban teszik elérhetővé az internetet, ahol eddig még egyik szolgáltató sem volt jelen vezetékesinternet-szolgáltatással, vagy nem biztosított legalább harminc megabit sebességű elérhetőséget.

Az Opticon a kecskeméti járás kiépítésére 144 millió forintot, a szolnoki járásra 281 milliót, a siófoki járásra 341 millió forint támogatást kapott, emellett összesen több mint félmilliárd forint saját erőforrást használ fel az igényhelyek lefedésére. A Vidékháló Kft. beruházásai keretében a fonyódi járási fejlesztésekre 828 millió forint támogatás jut, a kunszentmártoni járásra 166 millió, a szigetvári járásra 589 millió, a marcali járásra 722 millió, a mezőtúri járásra több mint 89 millió és a törökszentmiklósi járásra 62 millió, mindemellé pedig csaknem négyszázmilliárd forint saját erőforrást biztosít a cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Boldogság: Koller György visszatért

csü dec 1 , 2016
Koller György a Telenor Magyarország új műszaki vezérigazgató-helyettese. A távközlési és híradástechnikai végzettségű szakember összesen 22 éve dolgozik vezetői pozíciókban a Telenor Csoport különböző vállalatainál. A Telenor Magyarországnál 17 évet töltött hálózat-, illetve termékfejlesztési területen, illetve ügyfélszolgálati vezetőként. 2011-14 között a pakisztáni Telenor leányvállalat műszaki vezérigazgató-helyettese volt, majd két évig […]

Friss, ropogós