A 4K tévék túl drágák: négy tévhit amivel jó ha tisztában vagy

6

monoszkopSok család időzíti karácsonyra a televízióvásárlást, a régi készülékek lecserélését. Az ünnepeket megelőző időszakban egymást érik a kedvezmények, megtalálni a tökéletes készüléket nem könnyű. Mielőtt vásárolni indulunk, nem árt tájékozódni a piac kínálatáról. Egy biztos: a 4K felbontású televíziók hihetetlenül élethű képet adnak, az élményt össze sem lehet hasonlítani a korábbi full HD minőséggel. Azt azonban, hogy mit is jelent a 4K felbontás és milyen technikai paraméterekre kell figyelni a vásárlás során, jónéhány tévhit övezi. Az LG segítségével most ezeknek járunk utána.

1. tévhit: A 4K tévék túl drágák
A gyártás beérésével és a mind több piaci szereplő megjelenésével a 4K tévék ára drasztikusan lecsökkent az elmúlt években. A világ legnagyobb tévépiacán, az Egyesült Államokban már kevesebb, mint ezer dollárért (295 ezer forint) is megvásárolható több 4K modell, vagyis olcsóbban, mint néhány full HD csúcskészülék. Minden nagyobb televíziógyártó kínál 4K tévét, a kínai márkák pedig mind lejjebb és lejjebb nyomják e kategória belépő árát. Az iparág első 4K OLED tévéje – amely az LG nevéhez fűződik – az Ultra HD előnyeit kombinálja az OLED elképesztő képminőségével, megteremtve ezzel az otthoni szórakoztatás teljesen új kategóriáját. Bár a 4K OLED tévék az átlagos készülékeknél még mindig többe kerülnek, az első LG OLED televíziók három évvel ezelőtti piaci bevezetése óta az áruk a harmadára esett vissza.

6 thoughts on “A 4K tévék túl drágák: négy tévhit amivel jó ha tisztában vagy

  1. De bennük legalább szebben látjuk a szar műsort! Én leginkább természeti és tudományos műsorokat nézem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Klik: várhatóan ma befejeződik az informatikai rendszer újratelepítését

ked dec 1 , 2015
Várhatóan kedden befejeződik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költözésével összefüggő informatikai rendszer újratelepítése – közölte a központ az MTI-vel. Korábban több sajtóorgánum is arról írt, hogy a Klik elköltözött, és az új helyén tíz napja sem az internet, sem a vezetékes telefonkapcsolat nem működik. A Klik tájékoztatása szerint az informatikai […]