EY: hasítanak a legnagyobb családi vállalatok

Ernst & YoungA világ 500 legnagyobb családi vállalatának összbevétele mára meghaladta a 8 ezermilliárd dollárt, 2021-hez képest tíz százalékkal emelkedett.

Az EY és a svájci St. Gallen Egyetem elemzése szerint majdnem 25 millió embert alkalmaznak együttesen a társaságok, amelyeknek a háromnegyede legalább ötven éve működik, csaknem harmada pedig évszázados múltra tekint vissza. A közlemény szerint a világ 500 legnagyobb családi hátterű cégének listáján számos, Magyarországon is közismert márka található, mint például a német BMW, a svájci Roche, a francia L’Oréal, az olasz Prada vagy az osztrák SPAR. A rangsor első helyén továbbra is az amerikai Walton család tulajdonában lévő, csaknem 573 milliárd dollár bevételű Wal-Mart áll.

Az EY elemzése arra is kitér, hogy a családtagok továbbra is aktív szerepet játszanak a vállalkozások vezetésében és menedzsmentjében. A TOP500 csaknem felében a családból töltik be a vezérigazgatói posztot, míg az igazgatósági helyek 23 százalékát adják rokonok. A rangsorban szereplő vállalkozások mintegy fele európai, negyede pedig észak-amerikai. Ausztrián kívül a kelet-közép-európai régió országaiból egyetlen vállalkozásnak sem sikerült felkerülniük a listára.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

2023-ban is töretlen a mobil játékok népszerűsége

szo febr 25 , 2023
ShareTweetPinShareAhogyan egyre fejlettebbé váltak az okostelefonok, úgy helyeződött az online tartalmak fogyasztása is a mobilos megtekintésekre. Az emberek többségének alig van ideje huzamosabb időt a számítógép előtt tölteni, ezért mindent mobilról szeret intézni. Nincs ez másképp a játékokkal sem. Már pedig ha például az orvosnál várunk a sorunkra, akkor igencsak […]
mobiltelefon játék

És még ez is...