Négy és fél évet is kaphat a kamu webáruházat üzemeltető csaló

uzletA Szeghalmi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a maga által létrehozott webáruház útján 96 sértettet károsított meg. A tényállás szerint a büntetlen előéletű, huszonhat éves vádlott webáruházat hozott létre, amelyen keresztül márkás sportruházatot, főként sportcipőket hirdetett kedvező áron. A nyomozás során felderített 96 sértett 2012 októbere és 2014 februárja között ezekből a termékekből rendelt a vádlottól, akinek az 5990-tól 142 ezer forintig terjedő vételárat az általa megadott bankszámlaszámra előre átutalták. Ezt követően azonban a sértettek hiába várták a kifizetett árukat, azok nem érkeztek meg. A vádlottal többen felvették a kapcsolatot az interneten keresztül, aki azonban csak hitegette a sértetteket és valótlanságokat állítva, így többször a vámeljárásra hivatkozva próbált magyarázatot adni a késedelmes teljesítésre.

A vádlottnak azonban nem állt szándékában a termékeknek a vásárlókhoz történő eljuttatása, hiszen azokkal ténylegesen nem is rendelkezett, hanem a valótlan tartalmú hirdetések útján a sértettek tévedésbe ejtésével célja a vételár jogtalan megszerzésére, ezzel saját megélhetésének elősegítésére irányult. A vádlott néhány esetben a reklamáló megrendelők határozott fellépésére, így a feljelentés kilátásba helyezésére a vételárat visszautalta, azonban az esetek többségében a sértettek kára nem térült meg. A Szeghalmi Járási Ügyészség a férfit hétrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és 89 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja. A vádlottal szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, amely a halmazati büntetésre tekintettel négy év hat hónapig terjedhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ezüstérem a szakmai világbajnokságon

ked aug 25 , 2015
ShareTweetPinShareKiemelkedő magyar informatikus sikerrel zárult az augusztus 12. és 15. között Brazíliában rendezett szakmai világbajnokság. A WorldSkills 2015 Sao Paulo versenyen ötven szakmában több mint ezerkétszáz fiatal szakember mérte össze tudását. A hálózati informatikai rendszergazda kategóriában Csongrádi Dávid rendkívüli teljesítményt nyújtva szerzett ezüstérmet — áll a HTTP Alapítvány közleményében. Csongrádi, aki […]

És még ez is...