Ezüstérem a szakmai világbajnokságon

Csongradi-DavidKiemelkedő magyar informatikus sikerrel zárult az augusztus 12. és 15. között Brazíliában rendezett szakmai világbajnokság. A WorldSkills 2015 Sao Paulo versenyen ötven szakmában több mint ezerkétszáz fiatal szakember mérte össze tudását. A hálózati informatikai rendszergazda kategóriában Csongrádi Dávid rendkívüli teljesítményt nyújtva szerzett ezüstérmet — áll a HTTP Alapítvány közleményében. Csongrádi, aki szakmai tudásának alapjait a Cisco Hálózati Akadémia képzésének keretében a Békéscsabai Központi Szakképző Iskolában szerezte, tavaly márciusban lett első az alapítvány szervezésében zajló magyarországi válogatóversenyen.

A verseny négy napon keresztül zajlott, minden nap más-más szakmai részterületen kellett bizonyítaniuk tudásukat a versenyzőknek. Már a verseny első felében is látszott, hogy ezúttal a magyar versenyző is tartja a Távol-Keletről érkezett versenyzőkkel a tempót. Különösen a második nap sikerült kiválóra, amikor Csongrádinak sikerült teljesen hibátlanul megoldania az aznapi feladatot, ami szinte példa nélküli. A magyar versenyző nem fáradt el a verseny második felére sem, a harmadik és negyedik napon is rendkívül jól teljesített. Az összesítés végül nagyon szoros eredményt hozott, a dél-koreai aranyérem mellett a magyar versenyző teljesítménye a dobogó második helyét jelentette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így naplózhatod az életed

ked aug 25 , 2015
A Sony Mobile Communications bemutatta a SmartBand 2-t, a többszenzoros, az élet naplózására szolgáló tartozékát, amely teljes körű betekintést ad viselője fittségéről, jóllétéről és a stressz szintjéről — legalábbis a gyártó szerint. A készülék főegységében lévő gyorsulás- és pulzusmérő együttesen ellenőrzik a pulzust és a szívfrekvencia-változékonyságot, ezzel lehetővé téve a […]

És még ez is...