Nyomozás indult a Microsoft-ügyben

Különösen jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a Microsoft-ügyben.

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleményben a Központi Nyomozó Főügyészség azt írta, az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az Amerikai Tőzsdefelügyelet a Microsoft Magyarország Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. által értékesített szoftverlicencek értékesítése ügyében folytatott, nem bűnügyi vizsgálatáról dokumentumokat hozott nyilvánosságra. Ezután a Legfőbb Ügyészség azzal a kéréssel fordult az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumához, hogy valamennyi, az ügyben releváns és esetleg büntetőeljárás alapjául szolgáló információját küldje meg részére – fűzték hozzá. Az ügyben két feljelentés is érkezett a Központi Nyomozó Főügyészségre, amely feljelentéskiegészítést rendelt el – jegyezték meg. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának válasza időközben megérkezett, és megtörtént a nyilvánosságra hozott dokumentumok elsődleges elemzése is. Mivel a büntetőjogi felelősség, és megléte esetén a személyre szóló megalapozott gyanú csak büntetőeljárás keretében tisztázható, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el – közölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tízmilliárdos informatika fejlesztés volt az OSZK-ban

szo aug 24 , 2019
Az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sajtó- és kommunikációs főosztályának közleménye szerint a kormány az elmúlt években tízmilliárd forintos informatikai fejlesztést hajtott végre az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK). Mindezt annak kapcsán közölte a minisztérium, hogy Hammerstein Juditot bízta meg az OSZK főigazgatói feladatainak ellátásával maga Kásler Miklós, az EMMI minisztere augusztus […]