Vakáció: tippek, hogy ne váljon rámálommá III.

biztonsagItt a nyár, nyakunkon a vakáció, a felhőtlen pihenés, a szórakozás ideje. Üröm az örömben, hogy a hackerek nem hogy nem nyaralnak, hanem ilyenkor a pont a magukat (hamis) biztonságban érző nyaralók adataira vadásznak. A védekezés lehetőségeit a Kaspersky Lab szakértői foglalják össze. Használjunk virtuális magánhálózatot (VPN) az internetelérésünkhöz, és kapcsoljuk ki a vezeték nélküli szolgáltatásokat és hálózati kapcsolatokat, amikor nem vagyunk csatlakozva a VPN-re, ezzel megelőzhetjük az illetéktelen hozzáférést. Azok a weboldalak és e-mail szolgáltatók, melyek a https előtagot használják és egy bezárt lakatot mutatnak a böngészőben, automatikusan titkosítják az adatainkat. Azonban sokkal biztonságosabb, ha minden átmenő forgalmat titkosítunk nyilvános hálózat használatakor, azzal, hogy használjuk a VPN-t. Számos vállalatnak van saját vállalati VPN-je, de magunk is előfizethetünk VPN szolgáltatásra (például a Black Logic, a HotSpotVPN, a Proxpn vagy a StreamVia) akár egy adott időszakra, vagy egy évre előre is.

Amikor online vásárolunk belépőjegyeket vagy szállást foglalunk, a következőket tartsuk szem előtt. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a pénzünket kezelő szolgáltatás biztonságos (zöld lakat, titkosított HTTPS kapcsolat). Futtassunk egy olyan vírusirtó programot, amely rendelkezik beépített safe money funkcióval. Minden fiókunkhoz válasszunk egyedi jelszót és kettős hitelesítést, amikor csak tudunk – ez azt jelenti, hogy a bejelentkezésünket meg kell erősítenünk egy sms-ben, vagy e-mailben a kapott kóddal. Ha ilyen megerősítő üzenettel találkozunk, anélkül, hogy megkíséreltük volna a bejelentkezést, akkor valószínűleg itt az ideje egy biztonsági vizsgálat futtatásának a számítógépen és egy új jelszó létrehozásának, mivel ez azt jelentheti, hogy valaki rendelkezik a jelszavunkkal és próbál a fiókunkba belépni.

A fizikai biztonságra szintén nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen az adataink bármikor veszélynek lehetnek kitéve, amikor felügyelet nélkül hagyjuk az eszközünket utazás közben. A készülékeket hajlamosak vagyunk elveszíteni, illetve gyakran el is lophatják őket. Az elővigyázatossági intézkedések közé tartozik, hogy tájékozódjunk az eszközünkre elérhető lopás elleni lehetőségekről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kívül-belül erős router a ZyXEL-től

sze jún 3 , 2015
ShareTweetPinShareBevezette új, az otthoni felhasználók részére prémium kiszolgálást nyújtó routerét a tajvani ZyXEL. A gigabit sebességű, 802.11ac-s ARMOR Z1 kiválóan támogatja a nagy teljesítményigényű alkalmazások (HD videók vagy online játékok) zavartalan működését. A rendkívül erős biztonsági rendszerrel felszerelt termék biztonságos és kiegyensúlyozott teljesítményű böngészést biztosít a felhasználóknak. A 802.11ac technológiával […]
router

És még ez is...