Normálisan viselkedő malware-ek jönnek: a Fortinet szerint ronda évünk lesz

virusxAhogy közeledik a 2016, a Fortinet a nagyteljesítményű kiberbiztonsági megoldások terén piacvezető vállalat -, és annak a fenyegetéseket kutató részlege, a FortiGuard Labs közzétette éves előrejelzéseit a 2016-os várható malware és hálózatbiztonsági fenyegetésekről, trendekről.

5. Károkozók, amelyek a fejlett sandbox technológiát is képesek megkerülni
Sok cég fogott hozzá a sandbox technológiák használatához, aminek keretein belül működés közben megfigyelik a gyanús fájlok viselkedését, és így megtalálják a rejtett, vagy ismeretlen károkozókat. Azonban léteznek malware-ek, amelyek képesek normálisan viselkedni, amíg megfigyelés alatt állnak, és csak akkor kezdik meg a károkozást, ha már átjutottak a sandbox-on. Az ilyesfajta károkozókat kihívás észrevenni, ugyanakkor a sandbox értékelési rendszerére hagyatkozó veszélyt jelző mechanizmusokat is megzavarhatja a működésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Volt egyszer egy információszabadság oszlopa

csü dec 31 , 2015
Nem is volt olyan régen, amikor Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter felavatta az információszabadság oszlopát. Sajnos arról nincs információnk, hogy hol lehet a „mű”, ezért arra kérjük olvasóinkat, ha erről bármilyen információval rendelkeznek, írjanak nekünk! (Kicsit lejjebb tekerve a hozzászólásoknál, vagy a szerkesztoseg[qukac]minuszos.hu címen. A -szerk-.)

És még ez is...