451 lesz a jogellenes internetes tartalmak kódja

451Tájékoztató állapotkódot vezet be a jogszabályba ütköző internetes tartalmak blokkolásának megjelölésére az internetes szabványok megfogalmazásával és alkalmazásuk szabályozásával foglalkozó Internet Engineering Task Force (IETF). Az IETF döntéshozó testülete, az Internet Engineering Steering Group (IESG) határozata szerint az internetes oldalakon 451-es állapotkóddal kell jelölni a jogi kifogások miatt letiltott tartalmat.

A döntés értelmében a jogszabályba ütköző tartalmak letiltása esetén „451 Unavailable For Legal Reasons” üzenettel kell tájékoztatni az oldalt felkereső felhasználót, idézve egyúttal a tiltás alapját képező jogszabályt is. A tájékoztató oldalnak egyúttal meg kell neveznie a tartalom blokkolásáért felelős jogi személyt („blocked-by”), nem kell viszont megneveznie a tiltást kezdeményező felet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vád alatt a hatvani hajnali hóhányó

sze dec 30 , 2015
A gyanú szerint mobiltelefont, táblagépet, karórát, játékkonzolt és készpénzt tulajdonított el egy hatvani férfi, B. Zsolt. A nyomozás adatai alapján a 29 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. augusztus 17-én a hajnali órákban bement egy hatvani lakásba, ahonnan a fent említett tárgyakat eltulajdonította. Szerencsére a Hatvani Rendőrkapitányság munkatársai a […]
tolvaj

És még ez is...