Veszélyes viselet a fitneszes okoskarkötő

okos-karkotoA fitness trackerek valamennyi típusa egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem meglepő, hiszen számos hasznos feladatot látnak el: számolják a megtett távolságot, az elégetett kalóriát, illetve figyelik az alvási ciklusokat. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek az eszközök is megőrzik a személyes adatokat a tulajdonosaikról, amelyeket jobb biztonságban tudni. Roman Junucsek, a Kaspersky Lab kutatója megvizsgálta, hogy a fitneszes okoskarkötők hogyan teremtenek kapcsolatot az okostelefonokkal és igazán érdekes eredményre jutott. A kutatás eredményei szerint, néhány népszerű okoskarkötő hitelesítési metódusa lehetővé teszi, hogy harmadik fél kapcsolódjon láthatatlanul az eszközhöz, parancsokat hajtson végre, és – héhány esetben – megszerezhesse a készüléken tárolt adatokat.

A Kaspersky kutatója által vizsgált eszközökön ezek az adatok az utolsó egy órában tett lépésekre korlátozódtak. Azonban a jövőben, amikor a következő generációs fitneszes okoskarkötők megjelennek a piacon, amelyek nagyobb mennyiségű és többféle adatot lesznek képesek tárolni, nagymértékben megnő a kockázata annak, hogy a tulajdonos egészségügyi adatai kiszivároghassanak. Ezt az okoskarkötő és a telefon csatlakoztatási módja teszi lehetővé. A kapcsolat létrehozásához szükség van a felhasználók jóváhagyására, amely egy, az okoskarkötőn található gomb megnyomásával történik. Ezen a támadók könnyen felülkerekedhetnek, hiszen a legtöbb fitneszes okoskarkötőnek nincs kijelzője. Amikor az okoskarkötő rezgése jelzi, hogy a tulajdonos erősítse meg a készülékkel való kapcsolódást, akkor nincs rá mód, hogy a felhasználó megtudhassa, hogy a saját vagy más készülékéről van szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újdonságdömping a Canonnál

hét márc 30 , 2015
Az elmúlt időben számos olyan termékkel jelentkezett Canon, mint például a profi felhasználóknak szánt EOS-1D termékcsalád, vagy az EOS 5D modellek, amelyek a digitális tükörreflexes gépekkel készült videofelvételek előtt nyitották meg a kaput a videorögzítési funkcióval ellátott full frame szenzornak köszönhetően. A közelmúlt termékei közé tartozik az EOS 7D Mark […]
Kamera