Végre kiderült mi a baj a vállalatokkal

EYA vállalatok döntéshozataláért felelős igazgatósági tagoknak nincs megfelelő technológiai ismerete, ugyanakkor hiányoznak a női vezetők is a testületekből, az arányt javítani kell.

Az EY tanácsadó cég európai pénzügyi szolgáltató vállalatokat elemző kutatása szerint a pénzügyi szolgáltatók már elkezdték megreformálni az igazgatótanácsokat. A kutatás adatai szerint az idei év első felében kinevezett igazgatósági tagok mindössze negyedének van gyakorlati tapasztalata a fenntarthatóság területén. Alig harmaduk (36 százalék) rendelkezik széleskörű technológiai ismeretekkel, miközben a vezetői tapasztalatok mellett ezeket tartják kulcsfontoságú készségeknek (87 százalék) a befektetők Európában – ismertették.

Az érintett társaságoknak a közeljövőben megoldást kell találniuk arra a helyzetre is, hogy a tőzsdén jegyzett európai pénzügyi szolgáltatók ötödénél (28 százalék) nem teszi ki a negyven százalékot a női igazgatósági tagok aránya. Az Európai Bizottság irányelve szerint 2026 júniusáig valamennyi tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatnál tíz vezetőből legalább négynek női döntéshozónak kell lennie a nem ügyvezetői tanácsokban és az összes tanácsban is el kell érniük a 33 százalékot. A felzárkózás lassan halad, mivel az elmúlt pénzügyi évben (2022. július – 2023. június) a kinevezések csupán 44 százalékában volt nő a jelölt — áll az EY nemzetközi kutatásában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fellebbenhet az agyban zajló biológiai folyamatokról a fátyol

csü szept 14 , 2023
A Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet (Rényi Intézet) Mesterséges Intelligencia Kutatási Osztálya és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának (ELTE TTK) Matematika Doktori Iskolája is részt vesz az EU Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Doktori Hálózatok 2022 programjának 2,5 millió euró támogatottságú nyertes projektjében. A kilenc ország kilenc támogatott intézményéből, valamint további […]
agy

És még ez is...