Végre az I. kerületben is elindult az Idősügyi Infokommunikációs Program

A budapesti I. kerület is csatlakozott az Idősügyi Infokommunikációs Programhoz, amelyben az idén országszerte százezer 65 év feletti ember szerezhet számítógép- és internethasználati ismereteket tizenkétszer kétórás időkeretben.

Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) miniszteri biztosa arról beszélt, hogy Magyarországon egyre nő az idősek aránya, és közülük sokan egyedül, magányosan élnek. Erre a kihívásra szerettek volna reagálni a program elindításával – mutatott rá. Kitért arra, a program előtt végzett szükségletfelmérés eredménye szerint az idősek számára a legfontosabb az egészség és a biztonság megőrzése, valamint a magány enyhítése. A program segítségével az idősek az interneten keresztül tarthatják a kapcsolatot rokonaikkal, ismerőseikkel, bekapcsolódhatnak az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) online bűnmegelőzési konferenciáiba, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által kifejlesztett számítógépes játékokkal megőrizhetik szellemi frissességüket is – ismertette Jeneiné.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Menj el szavazni, ajándékkönyvet kaphatsz cserében

szo ápr 7 , 2018
Aki vasárnap elmegy szavazni – függetlenül attól, hogy kire voksolt – e-book formájában ingyen letöltheti a szerényen csak Kisvállalati Marketing Bibliának nevezett könyvet. Ezzel szeretné szavazásra ösztönözni a vállalkozókat a könyv szerzője, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő. „A sikeres vállalkozók egyik legfontosabb értéke az önállóság, az autonómia. Ők soha nem a szidják […]

Friss, ropogós