Elhunyt Paul Allen

Elhunyt Paul Allen, a Microsoft egykori társalapítója – jelentette be Allen befektetési vállalata. Allen és Bill Gates, a Microsoft másik alapítója gyermekkori barátok voltak, és 1975-ben alapították meg a Microsoftot, a vállalat elnevezése Allentől származott. A 65 éves milliárdos Allen 1982-ben súlyos betegség miatt megvált a Microsofttól, 2000-ben pedig a cég igazgatótanácsi tagságáról is lemondott. Közben Vulcan néven befektetési vállalatot hozott létre, megvásárolt két labdarúgócsapatot és egy kosárlabdaklubot, valamint létrehozott három kutatóintézetet is. Az egyik intézet agykutatással, a másik sejtkutatással, a harmadik pedig a mesterséges intelligenciával összefüggő kutatásokkal foglalkozik. Az üzletember a Forbes magazin idei listáján a 44. leggazdagabb milliárdos volt, 21,7 milliárd dollárros (mintegy hatezer milliárd forint) vagyonnal. Ebből rengeteget költött jótékony célokra.

Gates közleményben fejezte ki gyászát. “Összetört a szívem egyik legrégebbi és legkedvesebb barátom, Paul Allen eltávozásának hírére” Hozzátette: Allen “igazi társ és drága barát volt. A személyi számítógépek nélküle nem jöhettek volna létre”. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella szintén közleményben méltatta az elhunytat. “Nyugalmat árasztó és állhatatos” embernek nevezte őt, aki “mágikus termékeket, megoldásokat és intézményeket hívott életre, és ezzel megváltoztatta a világot”. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója az iparág úttörőjeként és a világ jobbá tételéért dolgozó emberként méltatta Allent. Az Allen tulajdonában lévő sportklubok szintén közleményben fejezték ki gyászukat és együttérzésüket az Allen családdal.

Next Post

A magyarok többsége szerint veszélyes a hamisítás

sze okt 17 , 2018
Tavaly óta jelentősen, nyolc százalékponttal, 51 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik szerint a hamisítás veszélyes – derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Tárki legfrissebb közös kutatásából. A kutatás szerint csak a válaszadók egyötöde gondolja úgy, hogy a hamisítás valójában nem rejt igazi veszélyt. Egy év […]
hamis