Uber-botrány: az IVSZ mélyen hallgat

1

penz-beszelAz elmúlt héten szerdán jelentette be az UBER magyarországi képviselete, hogy ideiglenesen felfüggesztik a szolgáltatást Magyarországon, mert a kormányzat oly módon változtatta meg a vonatkozó szabályokat, ami a partnereik egzisztenciáját veszélyeztetheti. Az elképesztően cinikus kormányzati reakció után megkerestük a magát a digitális gazdaság élharcosaként feltüntető Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségét (IVSZ), hogy várható-e a szövetség reagálása az eseményekre. Azt a választ kaptuk, hogy még zajlanak a házon belüli egyeztetések, ám amint döntés születik és lesz kész közlemény, azonnal küldik.

E mellett azt a javaslatot kaptuk, hogy tekintsük irányadónak a szövetség elnökének, Laufer Tamásnak, a beszédes nevű Pénz beszél című indexes blogon bő egy hónapja megjelent, Az innovációt nem lehet betiltani című írását. Mint láttuk annyira be lehet, hogy csak na. Ugyan a blogon megjelent írás minden egyes betűjével egyet lehet érteni, az nem helyettesítheti a szövetség állásfoglalásának – már, ha egyáltalán van a tagoknak közös mondanivalója a témában – közzétételét. Mára azonban kiderült, nem fog kiadni a szervezet közleményt. Érteni véljük miért e hallgatás, nem lehet jó érzés.

One thought on “Uber-botrány: az IVSZ mélyen hallgat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Feketelistát indít az NFM

hét júl 18 , 2016
A vizsgált hazai webáruházak négyötödénél találtak kifogásolnivalót vizsgálataik során a fogyasztóvédelem munkatársai, de még az utóellenőrzések során is 54 százalék volt ez az arány — jelentette ki Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára egy múlt héten tartott sajtótájékoztatón. Mint elmondta, a jövő év elején feketelistát […]
Keszthelyi Nikoletta

És még ez is...