NFM: nem rajtunk múlt, hogy UBER mentes övezet lett Magyarország

tapsA Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tudomásul veszi az Uber döntését, miszerint a cég inkább kivonul Magyarországról, minthogy vállalja a törvényes működést, az adófizető magyar taxisokkal való tisztességes piaci versenyt és az adófizetést — közölte az NFM szerdán az MTI-vel. A tárca az Uber szerdai, a szolgáltatás felfüggesztéséről szóló bejelentésére reagálva kiemelte: a kormány támogatja az innovatív megoldásokat, de ahhoz ragaszkodik, hogy a személyszállításban résztvevő piaci szereplők egyenlő feltételekkel, törvényesen működjenek és adót fizessenek.

A minisztérium közölte: az Uber adóelkerüléssel és a magyar jogszabályok semmibevételével, engedély nélkül végzett személyszállító tevékenységet, és így tett szert versenyelőnyre, emiatt más országokban be is tiltották vagy korlátozzák tevékenységét. A magyar kormány és a parlament több intézkedéssel segítette, hogy az Uber tevékenységét “legalizálja“, törvényes keretek közé terelje, több intézkedést hozott az egyenlő versenyfeltételek garantálására, a feketetaxizás visszaszorítására. Az Uber döntése azonban azt jelzi, hogy a cég nem vállalja a tisztességes piaci versenyt és törvényes működést — húzta alá az NFM.

Vélemény
Nehéz ehhez a cinikus közleményhez bármit is hozzátenni, hacsak azt nem, hogy sikerült elérni, hogy néhány ezer embernek egy ideig kicsit jobb lesz, néhány tízezer, vagy százezernek meg egy kicsit rosszabb. A többiek meg ismét láthatják, hogyan működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Microsoft: lélegzetelállító bejelentések

csü júl 14 , 2016
A hét elején vette kezdetét a Microsoft idei globális partnerkonferenciája Torontóban. Az eseményt Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója nyitotta meg, aki előadásában kifejtette, hogy a Microsoft partnerei hogyan tudják megragadni a felhőszolgáltatások nyújtotta lehetőségeket, hogy a digitális változás élére állhassanak iparágtól és vállalkozási mérettől függetlenül. A társaság lenyűgöző bejelentésekkel kápráztatta […]