Egy, csak egy legény van talpon az országban

A harminc éves fennállását Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a versenyképesség javítását tekinti a gazdaság előtt álló legfontosabb feladatnak, amely a szervezet által idén aktualizált javaslatcsomagjának is a gerincét adja – mondta el Tolnay Tibor, a VOSZ elnöke az idén huszadik alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján. A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen kitüntetések átadására is sor került a kiemelkedő vállalkozói teljesítmények elismeréséül. Így az arra érdemesek Magyar Gazdaságért Díjat, Miniszteri Elismerő Oklevelet és Év Vállalkozója Díjat vehettek át Varga Mihálytól gazdasági minisztertől és Tolnayól. Magyar Gazdaságért Díj elismerésben kilencen részesültek, Miniszteri Elismerő Oklevelet három fő vállalkozó érdemelt ki. A VOSZ megyei tagszervezetei, illetve további érdekvédelmi szervezetek előterjesztése alapján 64-en részesültek az Év Vállalkozója Díj kitüntetésben. Most első alkalommal adták át országosan a VOSZ újonnan alapított kitüntetését, a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat, az elismerést Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatója kapta.

Vélemény: csak egy it-céget díjztak
Szabó István József, a Szintézis Informatikai Zrt. igazgatóságának elnöke Magyar Gazdaságért Díjat kapott. Egyedül az összesen 77 díjazott közül, azaz csak egy informatikai társaság vezetőjét díjazta a szövetség, ami elképesztően kevés ahhoz képest, hogy a kormányzat egy ideje felismerte a gazdaság digitalizálásának, az innovációnak, a startup világ erősítésének fontosságát, s a kormány és a szakmai szervezetek szerint is a Magyar GDP hét-nyolc százalékát, a teljes magyar export közel 10 százalékát az infokommunikációs szektor állítja elő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Applikáció segít pislogni

sze dec 12 , 2018
Már elérhető az Androidra fejlesztett Szemfüles applikáció, amelyet alapszoftverként javasolt alkalmazni minden gyermeke egészségére odafigyelő szülőnek. Ahogy a felnőtteknél a magyar startup által fejlesztett, alapvetően pislogásra és monitor-szem távolságra figyelmeztető számítógépes szoftverrel, úgy a gyermekek esetében az app használatával érhető az el, hogy a huzamosabb ideig tartó okostelefonon történő rajzfilmnézés […]