Bosch csoport

Keresés

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 402 600 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én) és 2021-ben 78,7 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból.

A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 128 telephelyen 76 100 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 38 ezer szoftvermérnököt.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 94 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A maradék üzletrészek a Robert Bosch GmbH-nál és a Bosch család tulajdonában lévő társaságnál vannak. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja.

Bosch Engineering GmbH

A Bosch Engineering GmbH a Robert Bosch GmbH százszázalékos tulajdonú leányvállalata, székhelye a németországi Abstattban található. A vállalat 1999 óta autóipari rendszerfejlesztési partnerként több mint 3000 munkatársával fejlesztési szolgáltatásokat nyújt a hajtásláncok, a biztonsági és kényelmi rendszerek, valamint az elektromos és elektronikus rendszerek területén – az eredeti koncepciótól a sorozatgyártásig. Az elektronikára és szoftverekre szakosodott vállalat a Bosch bevált nagyszériás gyártási technológiájára támaszkodva személyre szabott megoldásokat fejleszt személyautók, haszongépjárművek, terepjárművek és lakóautók számára, valamint vasúti, hajós és ipari felhasználásra. A Bosch Engineering GmbH koordinálja a Bosch csoport motorsport-tevékenységeit is. További információk a www.bosch-engineering.com weboldalon érhetők el.

Mobilty Solutions

A Mobility Solutions a Bosch csoport legnagyobb üzletága. Az üzletág 2021-ben 45,3 milliárd euró árbevételt ért el, így a teljes működési árbevételhez 58 százalékkal járult hozzá. Mindez a Bosch csoportot a vezető autóipari beszállítók közé sorolja. A Mobility Solutions üzletág a közlekedés biztonságos, fenntartható és izgalmas vízióját követi, továbbá egyesíti a csoport szakértelmét a személyre szabottság, az automatizálás, az elektromossá tétel és az összekapcsolhatóság területén. Az üzletág ügyfelei számára az eredményt az integrált mobilitási megoldások jelentik. A Mobility Solutions fő tevékenységi területei a befecskendezési technológia és a belsőégésű motorok hajtáslánc-perifériái, a hajtáslánc villamosításának különféle megoldásai, a járműbiztonsági rendszerek, a vezetőtámogató és automatizált funkciók, a felhasználóbarát infotainment technológiák, valamint a jármű és jármű, illetve a jármű és infrastruktúra közötti kommunikáció, a szervizkoncepciók, valamint a gépjárműipari aftermarket technológiák és szolgáltatások. A Bosch olyan fontos autóipari innovációk szinonimája, mint az elektronikus motorvezérlés, az ESP menetstabilizáló rendszer és a common-rail dízeltechnológia.

A Bosch magyarországi leányvállalata.

 


Next Post

REMRED

sze febr 21 , 2024
Keresés Search ShareTweetPinShareA REMRED Zrt. jogelődje (REMRED Technológia Fejlesztő Kft.) az Energiatudományi Kutatóközpont leányvállalataként jött létre, ennek köszönhetően csaknem ötven évnyi űrmérnöki szaktudás és tapasztalat halmozódott fel a magyar űripari vállalatban. A REMRED közel 100 főt számláló csapata számos meghatározó küldetés partnere, melyekben együtt dolgozik a világ vezető űrügynökségeivel, mint […]
ZX-81