Ismét az állam tulajdonában az Antenna Hungária

forintLezárult az a tranzakció, melynek eredményeképpen a Magyar Állam tulajdonában álló NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NISZ) visszavásárolta a francia TDF Csoporttól (TDF) az Antenna Hungária Zártkörűen Működő Részvénytársaság (AH) 100 százalékát. A tranzakció eredményeként az Antenna Hungária kilenc év után újra állami tulajdonba került.

Az Antenna Hungária leányvállalata a Hungaro DigiTel Kft. (HDT), mely társaságban 55 százalékos tulajdonosi hányaddal rendelkezik, a kisebbségi 45 százalékkal a műholdas távközlési szolgáltató Portugal Telecom Group tulajdonában van — olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pangea akció: ezerszám pusztulnak a netes webpatikák

ked jún 3 , 2014
Az Interpol „Pangea VII” fedőnevű akció hadművelete során 200 hatóság, 111 országban csapott le az engedély nélkül működő internetes gyógyszertárak mögött álló bűnözőkre. 237 letartóztatás és nyolcmilliárd forint értékű lefoglalt áru – ez az akció mérlege. A résztvevő Interpol tagországok számát tekintve a Pangea VII volt az eddigi legnagyobb, hamis […]