Törlik a gyűlöletkeltő és szélsőséges videókat a YouTube-ról

Törlik a holokausztot és más, bizonyíthatóan megtörtént erőszakos eseményeket tagadó, a nácizmust, illetve a fehér felsőbbrendűséget dicsőítő, valamint az egyéb szélsőséges nézeteket terjesztő tartalmakat a YouTube videomegosztóról – jelentette be a társaság.

A YouTube szabályainak nagyszabású átalakítása azért vált szükségessé, mert a videomegosztót komoly bírálatok érték, hogy gyűlöletbeszédnek és zaklatásnak biztosít teret. Az új szabályok tiltják az olyan videókat, amelyek “azt sugallják, hogy egy csoport felsőbbrendű, és ezzel igazolja a társadalmi kirekesztést, valamint a hátrányos megkülönböztetést olyan tulajdonságok alapján, mint életkor, nem, faj, kaszt, vallás, szexuális irányultság vagy veterán státusz”. Az Alphabet anyavállalathoz tartozó – Google tulajdonában lévő – YouTube szóvivője közölte azt is, hogy bezárja azoknak a videokészítőknek a felhasználói fiókjait, akik ismételten feszegetik a vállalat gyűlöletbeszédre vonatkozó előírásainak korlátait anélkül, hogy megsértenék a szabályokat. A YouTube egy blogbejegyzésben elismerte, hogy az új szabályozás akadályozhatja az ilyen videókat kereső kutatókat, akik a szélsőségeket akarják megérteni, hogy “ezzel harcolhassanak ellenük”. A szigorított előírások egyben bosszúságot okozhatnak a szólásszabadság hívei számára, akik szerint nem szabadna cenzúrázni a gyűlöletbeszédet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Huawei szerint Kanada nem adhatja ki az Egyesült Államoknak a társaság pénzügyi vezetőjét

ked jún 11 , 2019
A kanadai törvények szerint nem követett el bűncselekményt, ezért nem is vonható kiadatási eljárás alá Meng Van-csou – állítja a Huawei Technologies sajtókapcsolatokért felelős alelnöke. Benjamin Howes elmondta, hogy az Egyesült Államok hiába kérte Kanadától a Huawei pénzügyi vezetőjének kiadását, a kanadai törvények alapján Meng asszony nem követett el bűncselekményt, ezért […]
Meng Van-csou