Van megoldás az otthon unatkozó öleb felvdítására

dogA kisállattartás jelentős üzlet a világ minden táján, csak az Egyesült Államokban 55 milliárd dolláros piacot jelent, Magyarországon a kutyatartó háztartások aránya közel ötven százalék. Bár az új technológiák viszonylag lassan szivárogtak be erre a területre, egyre több vállalkozás lát fantáziát az „minden a hálón” (Internet of Everything – IoE) által kínált lehetőségekben ezen a területen is. Az okos mobileszközök terjedésével kezdett körvonalazódni egy olyan technológiai megoldás igénye, ami a távollévő gazdik számára távoli kontrollt biztosít. Figyelemmel kíséri a kisállatok aktivitását: nyomon követi a mozgás, játék, pihenés, evés-ivás ciklusokat és hasznos adatsorokat generál az állattartók számára.

A Whistle alkotói erre a formálódó igényre reagálva alkották meg nyakörvre csatlakoztatható eszközüket, amely mozgásérzékelő segítségével követi nyomon a házi kedvenc tevékenységét, majd az adatokat vezeték nélküli kapcsolaton keresztül elküldi egy mobilalkalmazásra. Az információk akár napokra bontva kiértékelhetők, és hosszú távú tendenciákat is megállapíthatunk. Egy másik megoldással a PetCube-bal, miután a fali konnektorhoz csatlakoztattuk a készüléket, mobiltelefonunkon vagy táblagépünkön keresztül beszélhetünk otthon unatkozó kedvenceinkkel, láthatjuk őket, és gombnyomásra jutalmat is adhatunk nekik. Az eszközhöz beépített kamera is tartozik, amellyel képeket vagy videókat készíthetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az ötödik lépés, amellyel megelőzheted a bajt

hét aug 18 , 2014
Milyen jelentést kapunk? Az adatok fontosak, de azokat értelmezni, és ha szükséges, akkor ennek alapján cselekedni is kell. Meg kell bizonyosodni arról, hogy a kapott adatok összefüggésükben értelmezhetőek és relevánsak. Így arra a fenyegetésre összpontosíthatunk, amelyik a legnagyobb veszélyt jelenti szervezetünk számára. Az idő fontos tényező akkor, amikor célzott, fejlett támadással […]

Friss, ropogós